У Польщі застерігають від кібератак і дезінформаційних кампаній напередодні виборів

НОВИНИ 13.10.2023 Коментарі 0

Перед днем виборів до Сейму, запланованих на неділю, 15 жовтня, у Польщі повідомляють про отримання спецслужбами сигналів зі збільшення кількості спроб кібератак і дезінформаційних кампаній. Їх мета – зрив підготовки та перебігу виборів до парламенту Республіки Польща.

Про це у соцмережі Х пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

«Ці дії, включаючи спілкування через популярні месенджери та соціальні медіа, можуть містити неправдиву інформацію, створюючи вигляд офіційних повідомлень політичних партій, які беруть участь у виборчій кампанії.

Характер розповсюджуваного контенту, в якому також використовуються навмисно створені веб-сайти чи акаунти в соціальних мережах, вказує на причетність з боку Російської Федерації», - застерігає поляків урядовець.

Виборцям радять звертати увагу на джерела отриманої інформації та використовувати лише перевірені офіційні інтернет-домени політичних партій, а також сайти Національної виборчої комісії.

«Текстові повідомлення є частиною дезінформаційної операції, яка фальсифікує офіційні повідомлення від політичних партій, щоби вплинути на вибори.

Окрім фальшивих текстових повідомлень, слід очікувати підготовлених електронних листів і використання веб-сайтів, які видають себе за політичні групи в Польщі. Автори дезінформації завжди сподіваються досягти очікуваного ефекту – в даному випадку викликати ворожнечу до правлячої партії. Успіх операції проти Польщі також залежатиме від реакції адресатів, зокрема ЗМІ», - пояснив Станіслав Жарин.

До речі, російський пропагандистський ресурс EurAsia Daily перед обідом 13 жовтня, опублікував текст про сумніви міністерства закордонних справ Білорусі щодо «чесності» недільних виборів у Польщі. 

Причина виявилася банальною – МЗС Білорусі засудило рішення польської влади відмовити у в'їзді білоруському парламентареві, члену національної делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ. Останнього (йдеться про дениса карася) включили офіційно до складу місії спостерігачів ПА ОБСЄ. І він мав би спостерігати за волевиявленням поляків. 

«Варшава включила всіх білоруських депутатів ісенаторів до своїх національних і шенгенських візових списків. Своїм одноосібним політизованим рішенням Польща закрила можливість для Білорусі повноцінно брати участь у спостереженні ОБСЄ за виборами по всій Європі», - йдеться у заяві прессекретаря білоруського МЗС анатолія ґлаза. 

«Можливо, у Варшаві побоюються, що участь одного білоруського парламентаря у спостереженні за виборами у Польщі підірве національну безпеку? Чи Варшаві, яка претендує на лідерство у «просуванні демократії» в регіоні, є що приховувати від незалежних міжнародних спостерігачів? Подібні дії підривають довіру до виборчого процесу в Польщі, вже зараз викликають сумніви щодо чесності та прозорості цих виборів», - видає тираду за тирадою представник режиму лукашенка, в чиїй країні прозорості виборчого процесу немає вже понад два десятка років. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: