У Львові затримали паліїв автівок військових

НОВИНИ 19.07.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Львові поплічників фсб, які підпалювали автомобілі українських військових. фсб, заманивши юнаків, таким чином хоче розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні. Хвиля підпалів прокотилася декількома містами.

Фігурантами виявилося двоє місцевих 17- і 18-річних молодиків, які шукали «легких» грошей на сторінках російських ТГ-каналів.

За вказівкою фсбешника, "львів'янин спочатку підшукував «потрібні» автомобілі, а потім приховано фотографував їх. Після отримання медіафайлів російська спецслужба давала «дозвіл» на знищення потенційних цілей. За таким алгоритмом фігурант підпалив авто військовослужбовця бойової бригади ЗСУ. Для вчинення злочину зловмисник використав пляшку з керосином і розпалювач, яким облив транспортний засіб. Це було «тестовим» завданням фсб, після чого куратор дав нове доручення – залучити ще молодиків для здійснення серії підпалів авто ЗСУ по всьому місту", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ. 

До протиправної схеми львів'янин залучив 17-річного спільника. Під час наступних злочинів виконавці мали фільмувати загоряння транспортних засобів для «звітності».

Отримані відео російські окупанти планували використати для створення медійної картинки про нібито наявність у Львові антиукраїнського підпілля. Для цього агресор планував залучити максимальну кількість підконтрольних інформресурсів.

У затриманих під час проби підпалу авто ЗСУ виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором, та розпалювальні суміші, підготовлені для вчинення злочинів. Їм загрожує до 8 років ув'язнення. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: