У Лейпцигу сталася сутичка лівих екстремістів з поліцією

НОВИНИ 04.06.2023 Коментарі 0

Заворушення спалахнули в суботу, 3 червня, під час демонстрації в Лейпцигу, яку ультраліві кола оголосили Днем Х. Удень на площі Алексіса Шумана (Alexis-Schumann-Platz) у поліцію полетіли петарди, каміння, пляшки та «коктейлі Молотова».

Демонстранти, переважно в балаклавах, були оточені поліцією, - повідомляє Польське раідо з посиланням на агентство DPA.

На місці перебували значні сили поліції (приблизно 2,5 тисяч поліцейських), оснащені, водометами, бронетехнікою, був вертоліт.

За словами речника поліції, організатори розігнали демонстрацію, яка зібрала близько 1 000 учасників. Акція була зареєстрована на 100 осіб.

Для участі в демонстрації в Лейпцигу були мобілізовані ліві кола і групи з усієї країни. Метою було висловити солідарність з екстремісткою Ліною Е. та трьома її соратниками. Цього тижня всіх чотирьох засудили до тюремного ув'язнення за напад на «ймовірних або справжніх неонацистів», у результаті чого декілька отримали серйозні поранення.

«Це була одна з наймасштабніших поліцейських акцій за останні роки, - підкреслює Bild. – За засудження 28-річної Ліни Е. та її колег ультраліві кола «тижнями пророчили помсту». У якості помсти погрожували завдати збитків на суму в розмірі «одного мільйона євро за кожен рік ув’язнення, а всі четверо були засуджені сукупно до понад 14 років ув’язнення».

Фото – Bild

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: