Турецький авіаперевізник відкинув звинувачення з Німеччини у зв'язках з росією

НОВИНИ 28.12.2023 Коментарі 0

Росія створила підставну авіакомпанію у Туреччині, що перевезить нелегалів до Європи через столицю Білорусі – Мінськ. Компанія Southwind Airlines розташована в Анталії і створена після початку війни в Україні.

Про зв'язки нового турецького перевізника з росією написав німецький таблоїд Bild. Видання стверджує, що авіапарк і персонал компанії в основному походять з російської Nordwind Airlines. Мовляв, 3 літаки і більшість працівників компанії – з московської Nordwind Airlines, яка належить турфірмі Pegas Touristik, а її власники – росіяни з турецьким корінням.

До слова,у Білорусі, зовсім нещодавно відкрили прямі рейси зі Стамбула до Мінська. 

Цікаво, що Southwind Airlines планує розпочати у квітні наступного року польоти до Фінляндії, звідки надійшов запит щодо російського коріння. У компанії відкинули звинувачення у зв'язках з росією.

Керівник відділу безпеки польотів авіаперевізника Сафа Оруч заявив, що жоден із керівників Southwind Airlines не є росіянином, а всі літаки авіакомпанії зареєстровані в Туреччині. Він також спростував інформацію про причетність авіакомпанії до туроператора Pegas Touristik, повідомляє фінська телерадіокомпанія Yle. 

Southwind Airlines належить громадянинові Туреччини, а турецький авіаперевізник не має договірних відносин з російською компанією, підкреслив він.

Стосунок до росії має лише частина авіапарку Southwind Airlines – 3 із 12-ти літаків компанії раніше експлуатували в росфедерації. Але вони зафрахтовані у США, Японії та Туреччині.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: