Триває другий день саміту ЄС у Брюсселі: лідери 27 країн мають говорити про Україну

НОВИНИ 27.10.2023 Коментарі 0

У п'ятницю, 27 жовтня, триває другий день саміту ЄС у Брюсселі. Лідери 27 країн-членів мають говорити про підтримку України, бо у четвер, 26 жовтня, на це не вистачило часу.

Про це пише Польське радіо.

Також говоритимуть про міграцію та економічні питання і саміт Єврозони за участю країн без спільної валюти.

У четвер лідери ЄС зосередилися на обговоренні війни на Близькому Сході та гуманітарної підтримки людей у ​​секторі Газа.

Дискусію щодо підтримки України відклали, хоча у четвер лідери 27-ми приєдналися до промови президента Володимира Зеленського. Він закликав до продовження підтримки України зброєю.

«Будь-яке схвалення чергової довгострокової програми підтримки України – це чіткий сигнал Росії, що її агресія марна, скільки б грошей путін не витрачав на війну, він не виграє», - сказав український президент. У підготовленому до саміту проєкті висновків міститься заява лідерів ЄС про подальшу підтримку України – як військову, так і фінансову.

Щодо дискусії про міграцію, то вона пройде в контексті війни на Близькому Сході.

«Цей конфлікт, безумовно, спричинить ще одну величезну хвилю нелегальної імміграції», - сказав прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, наголошуючи на необхідності захисту зовнішніх кордонів і боротьби з контрабандою людей.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: