Трансформація Макрона – від розмов з путіним до постачання авіабомб Україні

НОВИНИ 18.01.2024 Коментарі 0

Франція постачатиме Україні щомісяця до 50 авіабомб A2SM протягом поточного року. Окрім цього у Парижі обіцяють виготовити для Збройних Сил України 78 одиниць самохідних артустановок Caesar і збільшити постачання артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню, якого цитують французькі видання. 

Постачання триватимуть щонайменше до кінця року. Бомби зможуть запускати з літаків ще радянського виробництва, що є на озброєнні в України.

За словами міністра, з лютого 2022 року до завершення минулого року Франція щомісяця постачала Києву 2 тисячі снарядів. Відтепер постачатиме до 3-ох тисяч.

Він також заперечив, що російським загарбникам не вдалося перехопили ініціативу на фронті та додав, що росія не виграє війну проти України.

Перед цим Себастьян Лекорню повідомляв про виготовлення у Франції 78 самохідних артилерійських установок CEASAR для ЗСУ. А президент Еммануель Макрон обіцяв надати Україні 40 далекобійних ракет SCALP.

"A2SM Hammer є ефективною недорогою високоточною зброєю, яка неодноразово перевірялася в боях. Це буде гарним короткочасним доповненням до SCALP", - зазначив у соцмережі Х Франсуа Гейсбур – старший радник з питань Європи в Міжнародному інституті стратегічних досліджень і спеціальний радником у паризькій Fondation pour la Recherche Stratégique. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: