Тотальна віра у перемогу над Росією: результати дослідження

НОВИНИ 03.03.2022 Коментарі 0

Абсолютна більшість українців – 88 відсотків, вірять у спроможність своєї держави відбити напад Росії. І лише 10% сьогодні не впевнені у цьому. Цікаво, що в перемогу над агресором вірять в усіх регіонах країни.  

Такі цифри оприлюднила соціологічна група «Рейтинг». Згідно з опитуванням, 98% громадян України підтримують діяльність своїх Збройних Сил, 93% підтримують діяльність Президента Олександра Зеленського, а 84% підтримують дії місцевих голів. 

Високим є показник готовності зі зброєю захищати свою країну. Таких є 80% серед опитаних. Для порівняння, 2020-го року ця цифра становила 59%.

Найвищий рівень готовності спостерігається на заході та у центрі, дещо нижчий рівень готовності – на півдні та сході. 

  • 88% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Практично щодня цей показник зростає. Лише 10% сьогодні не мають такої впевненості. Віра у перемогу переважає в усіх регіонах країни.  
  • 98% опитаних підтримують діяльність Збройних Сил України, 93% підтримують діяльність Президента Зеленського, 84% підтримують дії місцевих голів. 
  • 80% опитаних зазначили, що готові захищати цілісність України зі зброєю у руках. У порівнянні із довоєнними часами цей показник значно зріс (у 2020 році – 59%). Найвищий рівень готовності спостерігається на Заході та у Центрі, дещо нижчий рівень готовності – на Півдні та Сході. Але навіть у південно-східних регіонах надзвичайно високий рівень готовності воювати за Батьківщину (на Півдні – майже 80%, на Сході – майже 60%). У гендерному розрізі готовність воювати зі зброєю за Україну висловили 90% чоловіків та 70% жінок. 
  • Підтримка вступу України до Європейського Союзу та НАТО найвища за всю історію опитувань: 86% підтримують приєднання України до ЄС, 76% - за вступ в НАТО. У порівнянні з довоєнним періодом рівень підтримки вступу до ЄС та НАТО зріс більше ніж на 20 в.п. Позитивна динаміка відбулася внаслідок зростання підтримки вступу до західних структур серед населення Півдня та Сходу. У віковому розрізі в усіх категоріях спостерігається одностайна підтримка вступу України до ЄС та НАТО. 
  • 61% вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом (протягом 1-2 років). 13% вірять, що наша держава стане членом ЄС через 5 років, у ще довшій перспективі – 6%. Вагаються з оцінками 17%. Не вірять у те, що Україна стане членом ЄС – лише 4%. У порівнянні із минулим роком кількість тих, хто не вірить в європейську інтеграцію України значно зменшилася (у листопаді 2021 року таких було 26%)

Повна версія соціологічного дослідження доступна за цим посиланням 

Ілюстративне фото: kmu.gov.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: