Телеканал Al Jazeera прибрехав, порівнюючи кількість жертв в Україні та Ізраїлі

НОВИНИ 06.11.2023 Коментарі 0

Катарський телеканал Al Jazeera назвав втрати в Газі масштабнішими за українські. Щоправда, журналісти вдалися до маніпуляції, порівнявши кількість цивільних жертв російської війни проти України та ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Al Jazeera при цьому посилався на старі дані по Україні за 563 дні повномасштабної російської агресії, зауважили фактчекери проєкту StopFake.

При цьому арабські журналісти, звісно, у сюжеті не згадали, що за даними ООН, справжня кількість жертв значно більша, оскільки наразі немає доступу до даних з Маріуполя, Сєвєродонецька, Лисичанська та інших тимчасово окупованих територій.

Варто нагадати, що ізраїльський уряд наприкінці жовтня затвердив правила, які дозволяють тимчасово закривати іноземні новинні канали під час надзвичайних ситуацій чи коли його робота загрожує національній безпеці. І саме канал Al Jazeera опинився на першій позиції у списку на закриття: міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Кархі заявив, що наполягатиме на закритті місцевого бюро каналу через підбурювання проти громадян Ізраїлю. При цьому ізраїльські генштаб і розвідка ініціативу міністра повністю підтримали.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: