Словаччина та Угорщина ще не скасували односторонніх заборон на імпорт з України

НОВИНИ 09.05.2023 Коментарі 0

Словаччина та Угорщина ще не скасували односторонніх заборон на імпорт з України. А це означає, що доля ста мільйонів євро з кризового резерву ЄС на підтримку фермерів, у тому числі з Польщі, невизначена. 

Односторонні блокади імпорту з України, запроваджені в квітні Польщею, Болгарією, Словаччиною та Угорщиною, з 2 травня були замінені забороною ЄС. Вона стосується чотирьох видів продукції - пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику. Це був один із елементів угоди Єврокомісії з п’ятьма країнами. Другим елементом став пакет підтримки аграріїв, які зафіксували збитки через надмірний імпорт з України, - про це пише Польське радіо.

Зі ста мільйонів євро для п’яти країн Польща мала отримати найбільше – майже 40 мільйонів євро. Країни ЄС мають схвалити пропозицію Єврокомісії з цього приводу наступної п’ятниці, але якщо Словаччина та Угорщина до того часу не скасують блокади, голосування не буде, а рішення про надання фінансової підтримки відкладуть.

Єврокомісія, окрім того, вивчає ситуацію на ринку птиці, а також яєць і фруктів. Якщо імпорт з України буде в таких масштабах, як зараз, відбудеться повернення до тарифних квот. Експорт птиці з України на європейський ринок зріс на 80 відсотків.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: