Сі Цзіньпін особисто застеріг путіна від використання ядерної зброї в Україні

НОВИНИ 05.07.2023 Коментарі 0

Лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг президента РФ Володимира Путіна від використання ядерної зброї в Україні.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням високопоставленого посадовця адміністрації США, колишнього урядовця КНР, західних посадовців, високопоставленого радника китайського уряду і співбесідників, близьких до Кремля, - пише УП.

За інформацією джерел видання, Сі зробив цю заяву під час візиту до Москви в березні. З тих пір, як зазначають співбесідники, китайські чиновники приписують собі досягнення в переконанні Путіна відмовитися від завуальованих погроз застосувати ядерну зброю проти України.

FT наголошує, що у своїх публічних заявах Китай послідовно виступає проти використання ядерної зброї в Україні. Але багато хто з союзників Києва сумнівається у намірах Пекіна, враховуючи "безмежне" партнерство Сі з Путіним і так званий "мирний план", який значною мірою повторює російські тези.

Водночас попередження Сі для Путіна дають надію, що свої публічні заяви Китай підтримує і риторикою за зачиненими дверима.

Високопоставлений посадовець адміністрації США заявив, що "китайці беруть на себе відповідальність за те, що передають (Росії - ред.) повідомлення на всіх рівнях".

Раніше, у березні керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що візит Сі "зменшує ризик ядерної війни, і вони (китайці - ред.) дали це дуже чітко зрозуміти".

Фото: SERGEI KARPUKHIN/AFP

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: