Щодо ексголови НБУ слідчий суддя ВАКС дозволив спецрозслідування

Економіка 12.06.2023 Коментарі 0

У п'ятницю, 9 червня 2023 року, слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього голови правління Укргазбанку.

Про це повідомиоа Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Його разом з іншими особами викрито на протиправній діяльності, яка призвела до завдання збитків державному банку в сумі понад 206 млн грн.

Це рішення дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті попри активні дії з його боку щодо ухиляння від слідства.

На сьогоднішній день у вказаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 15 особам.

Досудове розслідування триває.

ЗМІ пишуть, що йдеться про ексголову НБУ Кирила Шевченка, який очолював Укргазбанк до свого призначення в Нацбанк.

Також нагадаємо, що торік у жовтні Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців “Укргазбанку”, причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких – ексголова Нацбанку Кирило Шевченко. Останній свою провину заперечує.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото – Кирило Шевченко / з відкритих джерел.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: