СБУ знешкодила агентів під прикриттям УПЦ московського патріархату

НОВИНИ 12.03.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України знешкодила масштабну агентурну мережу фсб, яка "під прикриттям" УПЦ (мп) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні. Організація проводила інформаційні диверсії на замовлення фсб. Зловмисники масово продукували та «розганяли» прокремлівські наративи та провокативні повідомлення, які повинні були дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні.

Російське джерело пропаганди – риа "новости", повідомило сьогодні, що "представники СБУ прийшли з обшуками до редакції спілки православних журналістів, яка висвітлює події навколо гонінь на канонічну УПЦ". 

Пресслужба СБУ повідомляє, що вдалося викрити понад 15 учасників угруповання. Чотирьох, ключових фігурантів, уже затримали. Серед них – один із очільників київського храму УПЦ (мп), який входив до агентурного апарату російської спецслужби.

"Наразі це одна із найбільших мереж фсб, яка діяла в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Вона мала чітку ієрархію та розподіл функцій, а також – постійний зв’язок із найбільшими ЗМІ рф, які одразу підхоплювали "потрібний" контент. 

За даними слідства, координатором мережі в Україні був затриманий СБУ клірик. Він відповідав за поширення матеріалів, в яких підбурювали до міжконфесійної ворожнечі та виправдовували агресивну війну проти України", - йдеться у повідомленні.

Підготовлений контент розповсюджували через десятки підконтрольних каналів у Telegram та YouTube, а також на сторінках у Facebook та офіційних сайтах різних єпархій УПЦ (мп).

Опісля цю інформаційну локшину брали для масового розповсюжєення центральні телеканали й інтернет-видання російської федерації.

Своїми інформатаками ворог сподівався розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати державу на міжнародній арені.

Чотирьом затриманим та ще десятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
▪️ ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
▪️⁠ ⁠ч. 4 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації);
▪️ ⁠ч. 3 ст. 161 (розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, вчинене організованою групою);
▪️⁠ ⁠чч. 1, 2 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Затриманим загрожує довічне позбавлення волі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: