СБУ взялася за київського блогера-провокатора

НОВИНИ 27.11.2023 Коментарі 0

Кіберфахівці Служби безпеки України задокументували у Києві інформаційно-підривну діяльність блогера, який дискредитовував Сили оборони. Чоловік виходив на столичні вулиці у комендантський час та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями ЗСУ і правоохоронцями.

Відеотрансляцію інцидентів з образами на адресу українських захисників і фіксуванням їх геолокації у Києві викладав на своїй сторінці у FB. 

"За даними слідства, деструктивний контент «підігравав» російським пропагандистам, що роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Окрім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відслідковування місць їхнього перебування", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період). Максимальний термін покарання – до 8-ми років в'язниці. 

Цікаво, що блогер зігнорував судовий розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Тож його можуть доставити до суду примусово на підставі ухвали про привід. 
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: