СБУ викрила бізнесмена зі Львова, який постачав у росію автівки преміум-класу

НОВИНИ 05.05.2023 Коментарі 0

Кіберфахівці і слідчі Служби безпеки України ліквідували масштабну схему нелегального експорту в російську федерацію «Роллс-Ройси» та «Майбахи».

Підсанкційні автомобілі преміум-класу постачав львівський підприємець, який раніше проживав у росії та має там бізнес.

«Фігурант скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з ринку рф. Зокрема, ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії в обхід міжнародних торговельних обмежень. Серед замовників підсанкційної продукції були представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу russia today», - повідомляє пресслужба СБУ.

Зі серпня 2022 до березня 2023 року ділок нелегально переправив російським «замовникам» 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро.

Для реалізації оборудки фігурант купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури.

Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до Білорусі, а звідти – в росію.

Більше того, підприємливий львів’янин подав у податкову службу України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн.

СБУ заблокувала її та домоглася накладення арешту на майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 млн грн.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше ніж півсотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, зокрема, у Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів.

Організаторові злочинної схеми повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: