Роспропаганда придумала виправдання ударам по цивільній Одесі

НОВИНИ 25.09.2023 Коментарі 0

Готель «Одеса» на Морському вокзалі міг бути використаний для розміщення особового складу українських формувань. Таке вигадали рашисти, щоби виправдати свій ракетно-шахедний удар по Одесі уночі, 25 вересня.  

Журналіст Андрій Цаплієнко у своєму ТГ-каналі відреагував на дії російських варварів таким коментарем:

  • Росіяни показали, що вони не тільки дикуни, а й імбецили. Якщо вважати готель ударом у відповідь за вражений штаб чф у Севастополі, то тупіше «отвєткі» не вигадаєш. Готель був нежитловою будівлею впродовж багатьох років, військових тут не було. Росіяни про це знали, отже, здається, просто хотіли зіпсувати одеситам набережну і вид на море.

Згідно з офіційною інформацією, в одеському нічному небі Протиповітряна оборона Збройних Сил України збила усі 19 безпілотників Shahed-136 . А також 11 крилатих ракет «Калібр» (із 12-ти). На жаль, не вдалося збити жодної із двох надзвукових ракет «Онікс». Саме ці ракети та один «Калібр» завдали руйнувань готелю і портовій інфраструктурі.

На щастя, минулося без людських жертв. Пораненій жінці надали медичну допомогу, а пожежні ДСНС погасила вогонь у готелі, що спалахнув після вибуху.  

«Багатьох одеситів здивувало те, що приліт припав по Морвокзалу, а саме, по готелю «Кемпінські», пише у своєму ТГ-каналі військовий експерт із Одеси Олександр Коваленко. – Річ у тім, що цей готель довгі роки був покинутим. Так, він у певному сенсі був суперечливою візитною карткою Одеси, збитковою та нефункціонуючою.

Проте, російські пропагандистські ресурси, посилаючись на якихось «воєнкорів», розпочали повідомляти, що цей готель, виявляється, був центром прийняття рішень, штабом ВМСУ, місцем розміщення іноземних найманців і філією ілюмінатів в Україні! Останнє – це жарт, якщо хтось не зрозумів. Хоча, командування російських окупаційних військ (РОВ), якби йому таке доповіли, то вони б повірили».

Колаж - ТГ-канал ДСНС

За його словами, в Одесі, зберігається одна із найбільш розгалужених агентурних мереж росіян. Проте чому саме завдано удару по будівлі, що не функціонувала, «важко сказати».

Олександр Коваленко також спростував думку, яку активно поширювали у пабліках, про буцім «помсту» рашистів за удар по штабу чорноморського флоту росії у Севастополі.

«…Усі удари по території України розплановані наперед. Наприклад, для комбінованого удару дронами та ракетами цілі з'ясовують і уточнюють за допомогою розвідувальної діяльності. У цю діяльність входить як дія агентури на місцях, так і за допомогою віддаленої розвідки. Геолокації, координати. Виділяють боєкомплект, який доставляють до майданчика з носіями – порт або аеродром. Задають координати, траєкторію польоту, ракети завантажують на носій. Уточнюють завдання для екіпажів, проводяться дорозвідку, за потреби вносять корективи тощо.

Тобто, не «У-у-у, супостати, зруйнували штаб, усі швидко по Ту-95МС і полетіли бомбити Київ!»

Як думаєте, скільки часу займає така підготовка і наскільки вона залежить від багатьох факторів? А тому такому поняттю як «помста» у планах РОВ місця просто немає», - написав експерт.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: