Росія втікає з Ради Європи

НОВИНИ 10.03.2022 Коментарі 0

Російська федерація «не братиме участі у перетворенні «натовцями» та ЄС найстарішої європейської організації на черговий майданчик розповідей про вищість Заходу та самолюбування. Нехай насолоджуються спілкуванням одне з одним без Росії». Таку заяву поширило міністерство закордонних справ РФ у четвер, 10 березня.

У відомстві Сєрґєя Лаврова звинуватили країни ЄС і НАТО у зловживанні своєю більшістю і продовженням лінії на руйнування Ради Європи та загальноєвропейського гуманітарно-правового простору. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на російські медіа та нагадує, що Рада Європи зупинила членство РФ у двох органах: Комітеті міністрів Ради Європи й у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Члени Бюро Венеційської комісії, дорадчого органу Ради Європи з питань конституційного права, також ініціювали припинення права Росії на представництво у комісії.

14-15 березня заплановане  позачергове пленарне засідання ПАРЄ, головною темою якого буде обговорення наслідків агресії Російської федерації.

Росія юридично лишається членом Ради Європи та учасницею відповідних конвенцій, що зберігає зобов’язання РФ, у тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Це означає також зобов’язання РФ виконувати рішення ЄСПЛ.

Ілюстративне фото:

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: