Російські хакери в черговий раз атакують Європу

НОВИНИ 30.05.2017 Коментарі 0

12 травня 2017 року румунський національний центр «Cyberint», який підпорядкований спецслужбі Румунії «Румунська служба інформації» (аналог Служби безпеки України), поширив заяву про попередження спроби кібернетичної атаки на адресу державної установи Румунії.

         При цьому, як повідомляють румунські ЗМІ ці дії центром «Cyberint», за вимогою розвідувального органу Румунії – «Служби зовнішньої інформації Румунії» (аналог Служби зовнішньої розвідки України).

        Щодо самої спроби кібернетичної атаки, повідомляється, що група хакерів, яка має зв’язки з урядом РФ надіслала ряд електронних повідомлень на сайти дипломатичних установ Європи, у тому числі на сайт Міністерства закордонних справ Румунії. Хакери використовували для прикриття імітацію сайту НАТО. Видання «Cyberscoop» отримало копію листа, який російські хакери, відомі як APT28 або Fancy Bear, направляли у європейські держустанови. При цьому  імітувалась відправка повідомлень від електронних поштових скриньок НАТО. Направлене російськими хакерами повідомлення, містило вкладену пастку, що  використовувала дві вразливості в Microsoft Word, які було нещодавно виявлені.

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 
на основі матеріалів hotnews.ro

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: