Російські добровольці продовжуть "працювати" у Бєлгородській області

НОВИНИ 23.05.2023 Коментарі 0

Російський губернатор В’ячеслав Гладков повідомив, що у Бєлгородській області триває "контртерористична операція" проти озброєних груп, які 22 травня атакували область.

Про це Гладков повідомив у телеграмі сьогодні, 23 травня, вночі.

Раніше Гладков повідомив, що більшість мешканців Грайворонського району залишили свої населені пункти.

Гладков: "Завершуємо побудинковий обхід зараз прикордонних сіл і самого Грайворона. Більша частина населення покинула територію. У кого немає можливості допомагаємо на своєму транспорті, у кого є можливість залишає на особистому транспорті".

Нагадаємо, 22 травня "Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода Росії" заявили, що перейшли кордон та "звільняють" від чинної російської влади населені пункти Бєлгородській області: розпочали зі сіл Козинка та Гора-Подол,  але прагнуть "звільнення" всієї росії.

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ".

Прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков запевнив, що Владіміру Путіну доповіли про прорив кордону у Бєлгородській області, але вже ведеться робота з витіснення та знищення "українських диверсантів".

Речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що 22 травня у Бєлгородській області РФ "Російський добровольчий корпус" та "Легіон Свобода Росії" почали операцію зі створення "певної смуги безпеки" для захисту цивільних українців – і в ній беруть участь виключно громадяни Росії.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк запевнив, що Україна не має безпосереднього стосунку до подій у Бєлгородській області Росії 22 травня (довідка від УП).

У пресслужбі легіону "Свобода Росії" Суспільному розповіли, що "ситуація складна, легіон та РДК створюють демілітаризовану зону на кордоні з РФ, звідки вони не зможуть обстрілювати Україну".

"Надалі – рухаємося до звільнення всієї Росії від путінського диктату та припинення злочинної війни", - зазначили там.

Також додамо , що росія поспіхом почала проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів, що має назву  "Бєлгород-22" і розміщене у Бєлгородської області, неподалік Грайворона. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Водночас російські телеграм-канал, у яких події у Бєлгородські області, киликали паніку і шок, повідомили про антаку на в офіс ФСБ у місті Бєлгороді

На фото – дим над будівлею ФСБ у Бєлгороді.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: