Російська атака на Закарпаття: в бій ідуть тролі

АНАЛІТИКА 31.01.2023 Коментарі 0

Російська тактика розколу українського суспільства паразитує не тільки на темах «справедливого» енергозабезпечення, «правильності» мобілізації, корупційних скандалах і теми української мови. Питання нацменшин і їхніх прав в Україні – одне із таких, якому російська пропаганда приділяє велику увагу. Тема Закарпаття і тамтешніх угорців – саме та, яку російські інформаційні провокатори готові роздмухувати.

По той бік українського кордну активізувався прем’єр-міністр Угорщини віктор орбан – горлянка путінської політики, що затесалася у Євросоюзі. Днями він зібрав півтора десятка журналістів і просторікував їм кремлівські постулати. Наприклад, представник журналу American Conservative Род Дреґер виклав зустріч з орбаном, під час якої останній дозволив собі порівнювати Україну з Афганістаном, переконував у силі путінської росії та можливих загрозах для колективного Заходу. І, звісно ж, натякав на застосування ядерної зброї. Примітно, що присутність американського видання не є випадковою – журнал набув популярності («значно зросли» перегляди) за часів адміністрації президента Дональда Трампа, який має «особливі» стосунки з Кремлем.

По той бік кордону кремлівські півники різного забарвлення та сили голосу останнім часом розкукурікалися дуже активно. Їх піяння пропорційно посилюються на тлі інформації про збільшення постачання озброєння для ЗСУ країнами-партнерками України. У кремлі, звісно, диригують не лише цим півнячим хором. З іншого боку вони запускають у соцмережі ботів та тролів, які працюють у горизонтальних площинах – безпосередньо намагаючись впливати своїми коментарями на думки масового читача.

Так, днями російські тролі вирушили в рейди на українські телеграм-канали із відкритими чатами для обговорення. Як повідомляє ТГ-канал InformNapalm, основними темниками цього тижня росіяни оголошують розгойдування Закарпаття та переорієнтування хейту українців від рф у бік Угорщини.

За даними ресурсу, провокатори українською мовою залишатимуть дописи відповідного змісту щодо важливих новин чи чуток із намаганням викликати певні емоції.

«На цьому прикладі видно, що росія намагається всіма силами створити внутрішню напругу в українському суспільстві, спровокувати побутові сварки, які в подальшому можуть стати інфоприводами для політичної напруги. Враховуйте таку підступну тактику росіян і на своєму рівні намагайтеся проводити просвітницьку роботу серед друзів та колег. Наш ворог – це рф і саме через її підступну агресію страждають всі громадяни та мешканці України, і на сході, і в центральній частині, і на заході нашої країни. Пам'ятаймо це і не ведімось на емоційне розхитування внутрішньої напруги», - радить InformNapalm.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: