Режим лукашенка розправився із двома білорусами та поляком за образу диктатора

НОВИНИ 15.07.2023 Коментарі 0

Мешканцеві міста Могильов у Білорусі Дмитрові Попкову винесли судове рішення за лайки в одній зі соціальних мереж – два роки колонії. Молодий чоловік ставив уподобайки під публікаціями, які «суд» вважав образливими та щодо лукашенка.

Білоруська «феміда», повідомляє ТГ-канал «Баста» зазначила, що своїми діями Дмитро «сприяв посиленню конфлікту у суспільстві на підставі відмінностей у суспільно-політичних поглядах».

Ще один чоловік (на фото) потрапив у слідчий ізолятор за активність у соцмережах – йому інкримінують написання нібито 700 коментарів.

Як повідомляє ТГ-канал правозахисного центру «Вясна», чоловіка затримали на робочому місці у Ґродно. Він працював у тамтешній транспортній компанії. Окрім того його змусили покаятися перед відеокамерою. На відео він зізнався, що його затримали за образу лукашенка, обласного керівництва та МВС.

Під пресинг лукашенківських силовиків потрапив і громадянин Польщі Роберт Тампала. Його засудили в Білорусі за образу диктатора (стаття 368 КК) та представника влади (стаття 369 КК).

Про це пише ТГ-канал БЕЛАРУСКІ ІНФАРМАЦЫЙНЫ із посиланням на ПЦ «Вясна». Поляк опинився в оновленому «списку екстремістів», що опублікували на сайті МВС Республіки Білорусь.

Громадянинові Польщі – 54 роки. «Суд» призначив йому 3 роки колонії. За інформацією правозахисників, він відбуває покарання у Новополоцькій колонії.

Роберт Тампала живе в Білорусі з 90-их, має посвідку на проживання і є співзасновником ТОВ «ОріонСвіт» - компанії з постачання кондитерських виробів.

Ілюстративне фото dw.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: