Рашисти продовжують переписувати історію: готують новий підручник для вузів

НОВИНИ 07.08.2024 Коментарі 0

Ідеологічна обробка молодого покоління на болотах триває: студенти неісторичних спеціальностей з вересня навчатимуться за новим підручником «Історія росії». Як радісно повідомляють рашаЗМІ, його щойно дописують.

Новий підручник створили міносвіти спільно із росіянським історичним товариством. Загалом 30 авторів працюють над ним уже рік. А найголовнішим їхнім завданням є вкласти правильні ідеологеми у голови молоді.

Серед новацій майбутнього курсу історії називають, по-перше, збільшення обсягу викладу, і робитимуть це лише очно - безпосередньо в аудиторії. «По-друге, у новому підручнику набагато ширше буде розказано про виникнення російської цивілізації (саме так вони себе позиціонують - ЗІФ). По-третє, основний акцент зроблено на історії великої вітчизняної війни, студенти дізнаються про встановлені судом факти геноциду радянського народу та приклади геройства захисників батьківщини», - повідомляють рашаЗМІ.

І особливо наголошують, що до підручника впишуть і геть нещодавні події (не виключено, нове видання роблять, зокрема, і заради цього): «росіянська весна», анексія Криму, окупація інших територій, «спецоперація».

При цьому, як випливає з коментаря очільника авторського колективу цієї уніфікованої рашистами історії, директора профільного інституту академії наук Юрія Петрова, це не у них, а в Україні підручники - «не про навчання, а про зомбування - виховання агресії та неприйняття всього російського». Зате він з колегами пише історію з коліс: «Зазвичай історик потребує дистанції, щоб писати про історичні події, але ми живемо так стрімко, що чекати не можна», - знайшов чудове виправдання Петров.

Поки підручник допрацьовують, він ще якийсь час буде в електронному вигляді. І, за словами голови росіянського історичного товариства, а за сумісництвом - очільника служби зовнішньої розвідки рф сєргєя наришкіна, його текст буде доступний вже з 1 вересня у вузівських електронних бібліотеках. Він також додав, що акцент усе ж зроблять на т.зв. «сво».

Залишається додати, що з 1 вересня минулого року в рашаВНЗ вивчення історії зробили обов’язковим на усіх спеціальностях - на неї виділятимуть не менше 144 годин. А базовий підручник доповнюють галузевими модулями, з яких студенти відповідних спеціальностей можуть дізнатися про історію сільського господарства, інженерної справи, транспорту, освіти, медицини чи культури. Ну і тепер ще й обов’язково - хронологію загарбання окремих територій України.

На фото: затвердження нового підручника експертною радою

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: