Рашапропагандисти скабєєва, соловйов та красовський дістали литовців – там проводять розслідування

НОВИНИ 13.06.2023 Коментарі 0

Із проханням розслідувати участь вірних кремлівських інформаційних лакеїв – телеведучих соловйова, скабеєвої та красовського – до генеральної прокуратури Литви звернувся голова Комітету з національної безпеки й оборони Лаурінас Кащюнас. Він вбачає у їхній діяльності фактичну участь у воєнних злочинах.

На своїй сторінці у Facebook пан Кащюнас повідомив, що у його заяві на ім’я генпрокурора Ніди Грунскене вказано, що «ці розповсюджувачі російської державної пропаганди систематично, методично та постійно публічно закликають керівництво армії рф, солдатів і бійців воєнізованих формувань здійснювати заборонене міжнародним правом катування людей а також убивство осіб, які перебувають під охороною міжнародного права в Україні».

У Генпрокуратурі відповіли, що у військових злочинах можуть брати участь владімір соловйов, ольга скабєєва й антон красовскій, «які здійснюють не тільки роспропаганду щодо війни в Україні в публічному інформаційному просторі, а й, можливо, кримінальні діяння, передбачені ст. 24 Кримінального кодексу, 5, ст. 100 і 101». І що це є предметом масштабного досудового розслідування, яке вже триває за універсальною юрисдикцією за воєнні злочини і злочини проти людяності в Україні.

Також голова литовського Комітету з нацбезпеки й оборони підкреслив, що пропагандист соловйов підбурює до скоєння військових злочинів та злочинів проти людяності щодо інших європейських держав і народів, у тому числі Литви, Польщі та Німеччини. Причому Кримінальний кодекс не передбачає термінів давності цих злочинних діянь.

Як відомо, соловйов регулярно закликає застосувати ядерну зброю не лише по Україні, але й по території країн ЄС, Великобританії та США. Тоді як скабєєва роками систематично поширює рашапропаганду, виправдовує московитські злочини і звинувачує українців у нацизмі. Натомість красовський закликав убивати українських дітей і виправдовував страти військовополонених. В Україні його заочно засудили до 5 років позбавлення волі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: