Путінська помста за кримський міст об’єднала українців

АНАЛІТИКА 10.10.2022 Коментарі 0

Те, чого чекали ще 8 чи 9 жовтня, рашисти спромоглися зробити аж 10 жовтня. Відповідь за підірваний сакральний символ путіна – кримський міст, вочевидь на росії готували ретельно. Щоби зробити його масовим і відчутним.

Але якщо для руйнації мосту достатньо було однієї вантажівки з вибухівкою (путін звинуватив у цьому Службу безпеки України), то для відповіді за зруйнований міст – понад 80 дорогих крилатих ракет.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, станом на 14:00 російська федерація використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські «Шахід-136».

«Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети і 13 БПЛА ( з них 10 типу «камікадзе»)», - повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ у FB.

Щоправда, вцілілі ракети наробили чимало лиха – країна-терорист уже традиційно вбивала мирних людей на вулицях міста. Після учорашнього обстрілу житлових багатоповерхівок у Харкові росіяни зранку вдарили по вулицях Києва.

Жертвами ракет, за даними поліції, стало 11 людей, майже сотня зазнали поранень.  

«Наймасовіший обстріл України: росія продовжує показувати світові свою терористичну суть. Російські ракети забрали життя 11 людей. Серед них – 41-річний полковник поліції, начальник відділу департаменту Кіберполіції Юрій Заскока. Поліцейський у момент удару саме їхав бульваром Шевченка на роботу…  Вічна пам'ять усім загиблим. Наразі постраждали від ворожих атак по Україні 87 осіб… Відомо про пошкодження близько 70 об’єктів, з яких 29 об’єктів критичної інфраструктури, 4 багатоповерхових та 35 приватних житлових будинків, а також столична школа.

На місцях влучань працюють більше 80 слідчо-оперативних груп поліції. Для документування воєнних злочинів задіяні мобільні криміналістичні лабораторії», - йдеться у звіті на ТГ-каналі голови Нацполіції України Ігоря Клименка.

За даними поліції, Запоріжжя знову зазнало обстрілів. Зважаючи на близькість до лінії фронту, рашисти по цивільних об’єктах застосовують ракети протиповітряних комплексів С-300, перепрограмованих на режим «земля-земля».

«Мішенями стали житловий багатоквартирний будинок у центрі міста, цивільна та критична інфраструктура. Також об’єктом «демілітаризації» став дитячий садок», - сказано у повідомленні на FB.

Росії, звісно, потрібна була масштабна відповідь не тільки за кримський  міст, але й за свої поразки та невдачі на східному та південному фронтах. Після свого дня народження кривавий карлик поміняв командувача російськими терористичними військами в Україні – ним став сєрґєй суровікін. У його послужному списку є командування рашистськими головорізами в Сирії, де росія знищила тисячі мирних людей і будинків. Вочевидь, цей «командувач» захотів показати путіну свій потенціал. Але вийшло, як завше – вартість випущених ракет перевищила, мабуть, цифри від завданої матеріальної шкоди Україні.

«Нічого «стратегічного», нічого «тактичного», нічого осмисленого. Просто новому «командувачу війною», генералу суровікіну треба показати путіну, що він не дарма жере осетрину, коньяк і найголосніше лається матом. Сьогоднішній ранок продемонстрував, що суровікін так само бездарний і дурний, як і всі його попередники на цій посаді. Все, що він може – безглузда стрілянина «від пуза віялом» кривими радянськими ракетами по житлових структурах і музеях українських міст. Єдиний вагомий ефект цього нальоту – збільшення особистого терміну ув'язнення генералу суровікіну з 25 років позбавлення волі до довічного», - написав Олександр Невзоров.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що згідно з даними воєнної розвідки України, «російські окупаційні війська отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 і 3 жовтня».

«До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст. 8 жовтня на аеродром «Оленья» з аеродрому «Енгельс» перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101. На зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами «Калібр», - сказано в тексті.

Російська пропаганда тиждень розпочала з надривних старань, щоби повернути психологічну рівновагу zомбованим росіянам. Спочатку розповсюдила фейк про вивезення Президента України у якийсь таємний бункер на захід України. Тим часом Володимир Зеленський вийшов на вулицю з телефоном і звернувся до українців.

«Ранок важкий. Маємо справу з терористами. Десятки ракет, іранські «Шахіди». У них дві мішені.

Енергообʼєкти – по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь.

Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні.

Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди», - сказав, зокрема, очільник держави.

Опісля рашапропаганда почала возвеличувати «міць другої армії світу» - назвала «однією з особливостей сьогоднішнього російського удару по українській інфраструктурі» наймасовіше застосування стратегічної авіації за весь час «спецоперації».

СБУ назвала масований ракетний удар по всій Україні «остаточним доказом того, що нинішня росія – це терористичний режим, який просто одягнув на себе оболонку держави». І цей факт для світової спільноти повинен стати незаперечним.

«Її (росії, - ЗІФ) справжні «цінності і скрєпи» – смерть і руїни. Її мета – знищення всього, що не вкладається в цю збочену ідеологію. Тож закликаємо світ зробити відповідні висновки і ще більше посилити допомогу Україні, яка сьогодні воює за мирне майбутнє всієї Європи. Сучасна зброя та системи ППО дозволять нам краще захищати цивільне населення. А ворогу ми хочемо сказати лише одне: кожна ракета, випущена по мирних цілях в Україні, – це ще один цвях у труну злочинного й терористичного російського режиму. Ви хочете нас залякати? А насправді робите більш злими та цілеспрямованими. Наша мета – Перемога, і нам байдуже, скільки ракет ви маєте», - йдеться у заяві української спецслужби в ТГ-каналі.

Ворог продовжував завдавати ударів по південно-східних містах і після обіду. Не виключено, що ракетні удари триватимуть і надалі.

Що стосується Львівщини, то, за словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, перебої з мобільним зв‘язком тривають. Не відновлено ще всюди електропостачання. «Відновлення може тривати і понад 24 години», тому є прохання до людей, які вже забезпечені електроенергією, «використовувати її лише за нагальної потреби» особливо з 17:00 до 23:00.

Також Максим Козицький повідомив у ТГ-каналі, що рашисти випустили 15 ракет по області: 7 з них системи ППО збили. 8 – влучили в енергетичні підстанції.

У міністерстві з надзвичайних ситуацій розповіли, що станом на 17:00 унаслідок обстрілу російські ракети влучили по об’єктах критичної інфраструктури у 12 областях і Києві. Виникло понад 30 пожеж.

Більшість українців відреагували на ракетні обстріли мужньо і стійко. Звісно, не минулося без черг і легкого ажіотажу – рашисти нагадали українцям про необхідність поповнити запаси їжі, свічок, палива та закупити обігрівачі та прам’ятати, що потрібно бути готовим до випробовувань: попереду зима. Хвиля ж закупівель в сукупності дала легкий поштовх українській економіці.

Також воїни ЗСУ мають додаткову мотивацію нищити ворога, а українці – допомагати українській армії.

Наприклад, Сергій Притула разом зі Сергієм Стерненком на 2 дні дочасніше оголосили збір коштів на українські дрони-камікадзе.

«Буде бавовна. Буде боляче. Чим більше зберемо, тим більше їх буде!!!», - написав волонтер на своїй сторінці у FB.

З якогось дива у Білгородській області росії оголосили про двотижневі канікули для дітей та студентів. А в Курській області вибухи і повітряна тривога – прилетіло по спиртовому заводу в «дерьовнє» Тьоткіно. Рашистські пабліки повідомляють про двох важкопоранених.

Україна отримала і міжнародну підтримку. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбреґ, як повідомляють у Генштабі ЗСУ, засудив російські ракетні удари по цивільній інфраструктурі України й пообіцяв «підтримувати мужній український народ у боротьбі з агресією Кремля стільки, скільки потрібно». Генсек також подякував за постійну підтримку України з боку союзників НАТО та ключовий вклад Польщі.

Без сумніву, після цих масованих ракетних обстрілів західні партнери посилять військово-економічну допомогу Україні. Зокрема, нададуть засоби ППО та наступальну зброю.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: