Попри зусилля пропаганди, частина росіян розгублена після заколоту прігожина – польський урядовець

АНАЛІТИКА 28.06.2023 Коментарі 0

У неділю російська пропаганда почала поширювати тези про «бунт прігожина», які насправді покликані зацементувати російський режим. У її спробах можна побачити використання рефлексивних інструментів управління та маніпулювання російською аудиторією.

Про це у Твіттері пише урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин/

За його словами, попри спроби пояснити рішення кремля домовитися з повстанцями, частина російського суспільства й еліт має проблеми з оцінкою ситуації. Особливо зважаючи на рішення російського диктатора путіна мирно погасити заколот та утриматися від покарання ініціатора перевороту євгєнія прігожина.

«Дехто вважає цю подію виявом слабкості армії та держави, ударом по міжнародному іміджу Росії та президента Владіміра Путіна», - написав польський урядовець.

Він також звернув увагу на те, що російські пропагандистські центри пояснюють громадянам заколот донедавна вірного кремлю лідера ПВК «вагнер» і водночас прославляють путіна та намагаються згуртувати й об’єднати навколо влади націю.

Речниця російського міністерства закордонних справ марія захарова взагалі вдалася до релігії, згадавши сєргія радонєжского – покровителя росії, та закликала до консолідації суспільства перед обличчям «зовнішнього ворога» заради майбутнього і спільного захисту країни. За її словами, Захід готовий «використати кожну слабкість, щоби знищити росію».

Події 24 червня прокоментував і прем'єр-міністр росії мішустін, який закликав відмовитися від суперечок та згуртуватися навколо президента рф на благо держави.

Кремлівський ідеолог дугін намагався пояснити мотиви «вагнерівських» заколотників несправедливістю і жахіттями війни, що наклали відбиток на прігожинських головорізів.

«Невдалий переворот Прігожина, на думку російських пропагандистів, не виправдав надії Європи, яка нібито втратила здатність впливати на росію, на зміну влади у кремлі», - зазначає Станіслав Жарин.

Також російські засоби масової пропаганди запевняли «насєлєніє» рф у тому, що вибрики прігожина не вплинули на ситуацію на фронті, а позиції міністра оборони шойгу не похитнулася.

«Події минулої суботи також спонукали російську пропаганду задуматися про безпеку Польщі, якій, на думку російського політолога Р. Антоновского, може загрожувати присутність. прігожина в Білорусі… Остаточна інтерпретація того, що сталося в суботу в Росії, вимагатиме подальшого аналізу пропагандистських повідомлень, але головним чином даних розвідки щодо Росії та Білорусі», - підсумував представник польського уряду.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: