Польща готується відбивати ракетні атаки росії: закуплять озброєння для ППО на 10 млрд злотих

НОВИНИ 29.04.2023 Коментарі 0

Польща та Велика Британія підписали угоду на суму майже 10 мільярдів злотих на постачання пускових установок iLauncher, ракет CAMM та зенітних ракетно-артилерійських систем PSR-A Pilica. 

Про це повідомило Польське радіо.

Польща та Велика Британія підписали угоду на суму майже 10 мільярдів злотих на постачання пускових установок iLauncher, ракет CAMM та зенітних ракетно-артилерійських систем PSR-A Pilica. 

Про це повідомили Міністерство оборони Польщі та британські джерела, - інформує Польське радіо.

Голова Міністерства національної оборони Маріуш Блащак заявив, що «це поступове збільшення можливості нанесення ударів по повітряних цілях і збільшення можливостей польської протиповітряної оборони». 

Як наголошується, ця угода є однією з найбільших двосторонніх угод про ППО між європейськими членами НАТО та є кульмінацією місяців тісної співпраці між Великобританією та Польщею. 

«Ми відіграли ключову роль у зміцненні євроатлантичної оборони після варварського вторгнення Путіна в Україну, і ця знакова угода між Великою Британією та Польщею є ще одним прикладом того, як ми та наші союзники віддані справі захисту нашої безпеки для майбутніх поколінь», — сказав британський прем'єр-міністр Ріші Сунак.

Угода є наступним етапом розвитку програми PILICA+. За даними британської компанії MBDA, яка є стороною контракту, польська ракетно-артилерійська система малої дальності буде посилена головними ракетами CAMM.

PSR-A Pilica – це польська зенітна ракетно-артилерійська система малої дальності. Кожна вогнева частина системи PSR-A Pilica складається з двох 23-мм автоматичних гармат і двох зенітних ракетних установок Piorun.

(На фото - ЗРК CAMM зі складу польської системи ППО "Mala Narew" / фото з мережі).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: