Німеччина і Франція хочуть перекласти боротьбу з рашапропагандою на блогерів

АНАЛІТИКА 30.08.2022 Коментарі 0

Фахівці двох європейських держав підготували неофіційний документ, у якому пропонують застосовувати різноманітні «творчі шляхи» для боротьби з російською пропагандою. Щоправда, на тлі самої рашапропаганди цей креатив виглядає, м’яко кажучи, доволі блідо.

Документ під назвою «Захист міжнародного порядку в епоху системного суперництва: відносини між ЄС та росією» розіслали країнам-членам ЄС напередодні зустрічі глав МЗС у Празі, запланованій на 30-31 серпня, повідомляє Bloomberg. Він містить пропозиції, підготовлені групою євроекспертів для закритих обговорень.

Автори зазіхнули на основу основ – держпропаганду всередині самої рф. Їй збираються протиставити «технічні заходи проти російської цензури» (такі, як обхід блокувань). А для росіян, які мешкають поза межами рф, хочуть поширювати спеціальний російськомовний контент.

Також країнам ЄС пропонується фінансувати курси медіаграмотності російською мовою. Їх, за планом ФРН та Франції, могли би розповсюджувати блогери в YouTube, Facebook, TikTok, Telegram та «ВКонтакті».

На цьому творчість і радикалізм наших найбільш войовничих європартнерів закінчується.

Бо далі Німеччина і Франція закликають інших членів Євросоюзу зберегти канали зв'язку з російською владою навіть попри запроваджені санкції. Мовляв, це необхідно, щоби «звести до мінімуму ризик випадкової ескалації» та «зберегти мінімальну співпрацю» з питань першорядної важливості, у тому числі в рамках Ради безпеки ООН чи ядерної угоди з Іраном.

Окрім того, Париж і Берлін виступили проти повної заборони на видачу шенгенських віз росіянам, зазначивши, що такий захід може… відштовхнути громадян РФ від Європи. Автори документа вважають, що ЄС необхідно зберегти правову базу, яка дозволяє студентам, художникам, науковцям та фахівцям з Росії в'їжджати до Євросоюзу «незалежно від того, чи зазнають вони особисто політичного переслідування».

У документі також наївно наголошується на «трансформаційній силі досвіду життя в демократичних системах з перших рук». І міститься заклик обережніше поставитись до далекосяжного обмеження у видачі віз, щоби «запобігти підживленню російського наративу та не провокувати згуртування навколо прапора та/або відчуження майбутніх поколінь».

Дивно, що автори не пропонують зателефонувати ліліпутіну…

Після російського вторгнення в Україну деякі країни Євросоюзу припинили чи обмежили видачу віз росіянам. Влітку країни ЄС, які межують з рф, запропонували обмежити або повністю припинити видачу туристичних віз росіянам. Очікується, що глави МЗС країн-учасниць ЄС обговорять це питання на зустрічі у Празі 30-31 серпня.

За даними Financial Times, представники держав ЄС підтримають ідею про відміну спрощеного порядку видачі шенгенських віз росіянам. Тоді громадянам РФ для отримання візи доведеться надавати більше документів, консульський збір зросте з 35 до 80 євро, а заявки довше розглядатимуть.

Фото Bloomberg

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: