Нестійкий болгарський уряд дозволив навчати українських військових

НОВИНИ 09.08.2024 Коментарі 0

Тимчасовий уряд Болгарії дозволив болгарським військовим навчати українських воїнів на території країн-членів НАТО. В обґрунтуванні зазначено, що цим рішенням Болгарія висловлює свою підтримку Україні, підтримує євроатлантичні цінності та підтверджує свою солідарність зі спільними зусиллями на підтримку міжнародного миру та безпеки.

У комюніке Ради міністрів (офіційна назва болгарського уряду, - ред.) ідеться, що «з огляду на близькість конфлікту до нашого кордону та його важливість для безпеки Європи, цей вклад відповідає зусиллям інших держав – членів Альянсу», повідомляє сайт Radio Bulgaria.

Наразі невідомо, скільки військових інструкторів залучать і місце навчань українських військових. Штаб-квартира ініціативи розташована у німецькому місті Вісбаден.

2022 року Болгарія дозволила пів сотні 50 військовослужбовців узяти участь у європейській місії з підготовки українських військових. Минулого року приблизно півтора десятка інструкторів із бронетехніки перебували у Польщі протягом місяця.

Рішення про ініціативу допомоги НАТО (NSATU) ухвалили під час останнього саміту НАТО у Вашингтоні. Щодо назви ініціативи, то Німеччина заперечила проти терміну «місія», оскільки він передбачає відправку військ НАТО в Україну. Позиція НАТО полягає у невтручанні у конфлікт між росією та Україною. NSATU діє на території країн-членів НАТО та підтримує захист України відповідно до Статуту ООН.

Рішення тимчасового складу Ради міністрів про навчання підрозділів ЗСУ відбулося у переддень урядових пертурбацій. 9 серпня президент країни Румен Радев доручив Горіці Гранчаровій-Кожаревій, дружині прокурора та колишнього члена Вищої ради юстиції Михайла Кожарева та заступниці голови Рахункової палати сформувати до 19 серпня новий склад уряду. Гранчарова-Кожарева замінить виконувача обов’язків прем’єр-міністра Димитара Главчева.

За словами президента Болгарії, повідомляє агенція BGNES, найоптимальнішою датою дочасних парламентських виборів обрано 20 жовтня.

Таким чином у Болгарії намагаються вирішити затяжну політичну кризу. За інформацією Politico, осінні вибори стануть сьомими за ліком від 2021 року. Під час червневих виборів, що відбулися паралельно з голосуванням до Європейського парламенту, не вдалося обрати переможця, який би сформував уряд.  

Фото – bnr.bg

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: