На росії підірвали авто з убивцею українців прілєпіним

НОВИНИ 06.05.2023 Коментарі 0

Автомобіль «письменника» й одного з рашистських пропагандистів захара прілєпіна підірвали у Нижегородській області росії. Загинув водій. Сам прілєпін (свого часу командував батальйоном, який з його слів, найбільше убив українців), залишився без ніг та, за деякою інформацією, дітородних органів.  Рашистська влада поспішила покласти відповідальність на США.

Вибух стався під час руху автомобіля Audi в селі Піонерське Нижегородської області – за 50 кілометрів від міста Бор. Вибухівку заклали під днище машини.

«Основна версія – підрив саморобного радіокерованого вибухового пристрою», - цитує ВВС екстрені служби.

Органи влади кваліфікували підрив як теракт і вже заявили, що затримали підозрюваного. Поліція каже, що він був раніше судимим.

Губернатор Нижегородської області запевнив, що загрози здоров’ю прілєпіна нема – «у нього незначні переломи», пишуть російські засоби масової пропаганди.

Офіційна представниця російського мзс маша захарова звинуватила в інциденті західні країни: в тому числі США й Україну.

Слідчий комітет рф поширив фото з місця вибуху: авто лежить догори дриґом та понівечене. На місці вибуху утворилася вирва завглибшки 40 см та діаметром понад 1,5 метра.

Відповідальність за замах на прілєпіна взяв на себе партизанський рух «Атеш».

Адміністратор телеграм-каналу руху у розмові з ВВС назвав прілєпіна одним із основних ідеологів «русского міра», який безпосередньо винуватий у війні. Рух «Атеш» розпочався «з об'єднання кримських татар, українців і росіян».

Прілєпін активно підтримує російське вторгнення в Україну та сам бере участь у бойових діях на Донбасі.

Ще до початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року він підтримував «лднр» і називав себе польовим командиром батальйону, який убивав людей в Україні «у великій кількості».

Із 2015 року «письменник» працював радником голови самопроголошеної донецької народної республіки олександра захарченка (убитий у серпні 2018 року), а потім сформував власне збройне формування, в якому обійняв посаду політрука.

У лютому 2017 року Служба безпеки України завела на прілєпіна кримінальну справу за статтями «участь у діяльності терористичної організації» та «Фінансування тероризму».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: