На росії оголосили у розшук Арсена Авакова

НОВИНИ 06.05.2024 Коментарі 0

Міністерство внутрішніх справ росії оголосило у розшук колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, випливає із бази даних відомства станом на понеділок, 6 травня.

У картці йдеться про те, що МВС розшукує Авакова Арсена Борисовича, вірменина за національністю, який народився в Баку 2 січня 1964 року. Водночас, у базі не уточнюється, за якою саме статтею Кримінального кодексу рф розшукується Аваков, якого раніше Росфінмоніторинг вніс до списку "терористів" та "екстремістів", - повідомила Німецька хвиля.

Також раніше Слідчий комітет (СК) росії порушив проти Авакова кримінальну справу щодо перешкоджання голосуванню громадян на виборах президента росії у 2018 році. За версією російського слідства, Аваков нібито вступив у змову з групою осіб та доручив співробітникам міністерства не допускати росіян на виборчі дільниці у російських дипустановах у Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Арсен Аваков очолював МВС України у 2014-2021 роках за президентства Петра Порошенка (2014-2019) та Володимира Зеленського. У 2012-2014 роках він був депутатом Верховної Ради, а з 2005 по 2010 рік очолював Харківську обласну державну адміністрацію.

У розшук за неназваною статтею КК у рф також оголосили колишнього міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, який обіймав цю посаду у 2014-2019 роках. Він фігурував у переліку осіб, яких СК рф раніше звинуватив "у зв'язку з обстрілами та іншими імовірними злочинами" на окупованій росією території Донбасу.

За минулий тиждень росіянське МВС оголосило у розшук цілу низку представників вищого керівництва України та тих, хто керував країною раніше. У базу відомства потрапили чинний глава держави Володимир Зеленський, його попередник Петро Порошенко, колишній очільник українського МЗС Павло Клімкін, колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов та колишній спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Раніше в МЗС України заявивли, що повідомлення про оголошення у розшук Зеленського "є свідченням відчаю російської державної машини та пропаганди". У відомстві додали, що в рф "не знають, який ще новинний привід вигадати для привернення уваги".

"Принагідно нагадуємо, що на відміну від нікчемних російських оголошень, ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна за підозрою у вчиненні воєнних злочинів є цілком реальним і підлягає виконанню в 123 державах світу", - зазначили у міністерстві.

Фото Арсен Аваков/з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: