На Миколаївщині СБУ затримала аферистку, яка видавала себе за інтернет-детектива

НОВИНИ 22.08.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України затримала на Миколаївщині фейкову інтернет-розслідувачку. Жінка цинічно обманювала українців на темі обміну полонених. Її жертвами стали понад 500 родин бійців Збройних Сил України.

Затримана шахрайка видавала себе за фахівчиню з пошуку постраждалих українських бійців і виманювала гроші з їхніх сімей.

"За суму до 7 тисяч гривень за одного військового фігурантка обіцяла його рідним відшукати українського захисника та надати їм інформацію про його місцеперебування та фізичний стан. Але одразу після отримання суми зловмисниця «обривала» комунікацію з потерпілими, не надавши їм жодної інформації про їхніх родичів-військовослужбовців", - ідеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Обманувши понад пів тисячі родин, жінка поклала у кишеню майже 2 мільйони гривень. 

СБУ задокументувала понад 50 фактів одержання грошей від ошуканих сімей. Під час обшуків за адресою проживання фігурантки виявлено 20 мобільних телефонів, планшет і 64 sim-карти, які вона постійно змінювала для маскування оборудки.

Затриманій повідомили про підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) і взяли під варту.

СБУ нагадує, що не варто надавати інформацію про полонених, незаконно позбавлених волі осіб та власні персональні дані неуповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам.

"Якщо Ви зіштовхнулися з випадками шахрайства, пов’язаного із темою військовополонених, звертайтеся до Об'єднаного центру з координації пошуку і звільнення незаконно позбавлених волі осіб унаслідок агресії проти України, що працює при СБУ", - йдеться у повідомленні. 

Акаунти у найпопулярніших месенджерах за номером:
▪️ Viber +38(067)650-83-32
▪️ WhatsApp +38(067)650-83-32
▪️ Telegram +38(067)650-83-32

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: