МЗС Угорщини: видворення угорського консула з Берегове уряд Угорщини розцінюватиме як недружелюбний та ризикований крок

НОВИНИ 20.09.2018 Коментарі 0

Як повідомляє урядовий портал Угорщини kormany.hu 20 вересня 2018 року міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Пейтер Сійярто заявив, що

«уряд Угорщини не дозволить українському керівництву і надалі погіршувати ситуацію угорців Закарпаття, а спроби їх залякування Угорщина повністю засуджує».

Так, голова угорської дипломатії назвав

«явно недружелюбним кроком те, що записи з прихованої камери в консульстві Угорщини у м. Берегове, створені та оприлюднені з метою використання у передвиборчій кампанії в Україні».

Зокрема, П.Сійярто вважає що «запис був створений та оприлюднений на замовлення, а заходи зі складання присяги на вірність Угорщині, які проходять раз на пів року, повністю відповідають усім правовим нормам. Такі дії з боку України пояснюється тільки внутрішньополітичними причинами та майбутніми виборами».

За його словами

«подвійне громадянство в ЄС є звичайною практикою, у зв’язку із цим українські протести показують не на те, що Київ серйозно сприймає євроінтеграцію та членство в НАТО. Україна теж повинна поважати свої міжнародні зобов’язання, а також зрозуміти те, що 150-тисячна угорська громада Закарпаття володіє правами, навіть не зважаючи на те, що Україна хоче їх послабити. Уряд Угорщини вважав би недружелюбним та ризикованим кроком видворення угорського консула в м. Берегове, на що натякає МЗС України. Такий крок поставив би в новий вимір відносини двох країн і не залишився б без відповіді, але офіційно Міністерство закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини таких знаків не отримувало».

На завершення своєї промови з цього питання, міністр додав, що

«Угорщина постійно активно відстежує події навколо угорської громади Закарпаття і не виключеним є те, що в майбутньому виникне необхідність до дій, спрямованих на уповільнення європейської інтеграції України. Зважаючи на це, на наступному засіданні ООН в м. Нью-Йорк, буде про що поговорити».

ІА "Західний інформаційний фронт"
за матеріалами kormany.hu

ілюстративне фото mno.hu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: