Лукашенко хоче посилити інформаційну завісу Білорусі в рамках ЄАЕС

НОВИНИ 25.05.2023 Коментарі 0

Інформаційну безпеку в межах Євразійського економічного союзу прагне посилити самопроголошений президент Білорусі. Про це олександр лукашенко сказав під час пленарного засідання Євразійського економічного форуму, що розпочався у середу, 24 травня, в Москві.

«Необхідно розпочати розробку євразійського порядку денного в галузі інформаційної безпеки. Зазначу, що питання інформаційної політики поки що не регулюються договором про ЄАЕС. Цей недолік слід усунути», - цитують лукашенка білоруські медіа.

За словами білоруського диктатора, цифровий порядок денний Євразійського економічного союзу вимагає суттєвої актуалізації.

«Насамперед це стосується інтегрованої інформаційної системи ЄАЕС, яка забезпечує спільну роботу державних інформаційних ресурсів і систем держав союзу. Це маємо створювати та контролювати ми, не віддаючи на відкуп американцям чи західноєвропейським, як було раніше. Підготовлені кадри та матеріально-технічна база у нас є», - сказав «ябацька».

Тим часом рада міністрів Білорусі своєю постановою №309 від 15 травня припинила дію угоди з Україною щодо співпраці у галузі технічного захисту інформації. Документ підписали ще в січні 2003 року.

Також припинено дію протоколу про внесення зміни до цієї угоди, підписаної у вересні 2014 року. Постанова сьогодні офіційно опублікована на Національному правовому інтернет-порталі і набула чинності з дня її ухвалення.

Документ регламентував поводження з інформацією обмеженого доступу, яку сторони передавали одна одній. Він також містив зобов'язання не передавати таку інформацію іншим державам, юридичним і фізичним особам без письмової згоди сторони, яка передала інформацію. Уповноваженими органами за згодою виступали СБУ та ОАЦ.

Довідково

Євразійський економічний союз (ЄАЕС) – економічний союз, створений 29 травня 2014 року. Із 1 січня 2015 року договір набрав чинності. У його складі Білорусь, Казахстан і Росія, 2 січня того ж року доєдналася Вірменія, а 14 травня – Киргизстан/

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: