Литва застерігає країни ЄС від співпраці з Китаєм

НОВИНИ 12.09.2024 Коментарі 0

Ми бачимо, як наші партнери і друзі в Європі підписують нові договори з Китаєм. Ми попереджаємо про загрози, пов'язані з цими контрактами. Про це скаав.міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс під час прес-конференції у четвер, 12 вересня, за підсумками зустрічі із заступником держсекретаря США Куртом Кемпбеллом, який перебуває з візитом у Вільнюсі.

За словами очільника литовського МЗС, його країна є прикладом того, як вижити незалежно від авторитарних режимів, повідомляє LRT.

"Оскільки ми бачимо, як наші партнери та друзі в Європі підписують нові договори з Китаєм, ми попереджаємо про загрози, пов'язані з цими контрактами... Ми є прикладом того, що можна вижити без російського газу та китайських договорів", - заявив голова литовської дипломатії.

На думку Ґабріелюса Ландсберґіса, наявність спільної стратегії в Євросоюзі щодо Китаю ускладнюється кількістю держав та їх різними інтересами.

"Як це часто буває в Європі, 27 держав породжують 27 різних інтересів. Наші опоненти можуть цим скористатися", - сказав Ландсбергіс.

Американський гість зі свого боку наголосив, що Литва була країною, яка, мабуть, зазнала найбільшого тиску з боку Пекіна після того, як дозволила Тайваню відкрити представництво на своїй території.

"Литва продемонструвала стійкість, диверсифікувала свою економіку, зміцнилася за рахунок співпраці з партнерами. Це дії Литви, якими ми справді захоплюємося", - сказав Курт Кемпбелл.

Американський чиновник також сказав про стурбованість Вашингтона через співпрацю між Китаєм і росією, що зростає.

Як нагадує литовський національний мовник, це вже третя двостороння зустріч Ландсберґіса та Кемпбелла цього року. Останній раз політики зустрічалися у липні, коли міністр перебував із візитом у Вашингтоні.

На фото: Курт Кемпбелл і Ґабріелюс Ландсберґіс у Вільнюсі / P. Peleckis / BNS / LRT

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: