Латвійці заблокували доступ до 17 порталів із рашапропагандою

НОВИНИ 23.10.2024 Коментарі 0

Обмежено доступ до 17 порталів у мережі Інтернет, які поширюювали у Латвії російську пропаганду, йдеться у заяві в офіційному віснику Latvijas Vēstnesis.

Таке розпорядження ухвалила Латвійська Національна рада з питань електронних медіа (NEPLP), повідомляє портал Delfi. Це відбулося за результатами ознайомлення з контентом порталів після того, як до нього звернулося з цього приводу інше відомство.

Встановлено, що онлайн-ресурси, які потрапили до переліку, поширюють кремлівські наративи, викривляють події у світі чи публікують іншу рашапропаганду.

Після проведення своїх перевірок Рада вирішила обмежити доступ до цих вебсайтів, заборонивши доступ до їхніх доменних імен або адрес Інтернет-протоколу, а також до дзеркального відображення сторінок, які їх дублюють.

Відповідно до рішень NEPLP, провайдери, які надають послуги доступу до мережі Інтернет, повинні негайно відмовити в доступі до перелічених вебсайтів та їх доменних імен, спрямувавши своїх користувачів на інформаційне повідомлення «nelegalssaturs.lv».

Зокрема, відмовлено у доступі до сайту «topcor.ru», який поширює викривлену та неправдиву інформацію про події у світі, у тому числі про війну в Україні, виправдовуючи вторгнення росії в Україну та приєднання частин України до рф. Також опублікована інформація спрямована проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Латвії.

Обмежено доступ до сайту «russkie.org», який поширює викривлену та упереджену інформацію про події на московії та у світі, наприклад, наголошуючи на «особливій» ролі росії та російської мови. А також розміщує російську пропагандистську інформацію та упереджене й однобічне висвітлення подій в Україні, виправдовує російську агресію, пояснюють у NEPLP.

Відтепер у Латвії більше не будуть доступні сайти «яшкинскийрайон.рф», dagpravda.ru, otr-online.ru, sevkavportal.ru, nur-05.ru, nikatv.ru, informugra.ru, edinstvo-news.ru, gubtrk.ru та "эпохагероев.рф".

Також заборонено доступ до сайтів overclockers.ru, grozny.tv, yakutia-daily.ru, riamo.ru та "героиспецоперации.рф".

У березні NEPLP відмовила у доступі до дев'яти сайтів у Латвії, які поширювали російську пропаганду. Тоді доступ заборонили, зокрема, до life.ru, news-front.su, russkie.org тощо.

Світлина: звідкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: