"Крим – це Україна. Крапка", - МЗС відкинуло кримську авантюру від Сікорського

НОВИНИ 20.09.2024 Коментарі 0

Міністерство закордонних справ України поширило коментар щодо неприйнятних пропозицій на тему майбутнього статусу Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Зокрема, у заяві сказано: "Територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів. Крим – це Україна. Крапка.

На боці України наші Сили Оборони, партнери, Статут ООН та міжнародне право.

Крим – це центр ваги європейської архітектури безпеки. Її повноцінне відновлення можливе лише після повної деокупації всієї території України, включно з українським півостровом.

Очікуємо подальшої рішучої підтримки партнерів, щоб примусити Росію повернутися до поваги до міжнародного права і Статуту ООН, вивести свої війська та озброєння з усієї суверенної території України та відновити її територіальну цілісність, а також притягнути Росію до відповідальності за її агресію проти України і за всі скоєні злочини.

Всі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб швидше досягти цих цілей, а не задовольняти, у той чи інший спосіб, апетити Кремля за рахунок інтересів України і міжнародного права.

Президент України у рамках Формули миру запропонував чітке бачення досягнення всеохоплюючого, справедливого та тривкого миру для України та світу. Запрошуємо всіх, хто поважає міжнародне право та Статут ООН, доєднатися до зусиль зі впровадження Формули миру як єдиного шляху до відновлення справедливого та сталого миру в Європі".

Ця заявва МЗС, вочевидь, є безособовою, але офійною відповіддю України на нещодавню пропозицію щодо врегулювання питання Криму від глави МЗС Польщі Радослава Сікорського, яка набула широкого розголосу. 

Зокрема, Сікорський, виходячи з того, що росія та Україна не зможуть домовитися про статус Криму, запропонував передати український півострів під мандат ООН  і провести там референдум. Цитуємо Сікорського (за "Європейскьої правдою"): "...ми могли би передати його під мандат ООН із місією з підготовки чесного референдуму після перевірки того, хто є законними жителями, і таке інше... І ми могли би відкласти це на 20 років".

"Кримський план" Сікорського викликав жорстку критику в Україні, водночас російські пропагандони його схвалюють і залюбки поширюють    

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: