Голову Верховного Суду України затримали на хабарі близько 3 млн доларів

НОВИНИ 15.05.2023 Коментарі 0

НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС.

Про це повідомили в НАБУ.

Голову Верховного Суду України Всеволода Князєва затримали при отриманні хабара у близько 3 мільйона доларів, - повідомила УП.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Воднораз LIGA.net повідомила: "САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді України, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВСУ. Одним із фігурантів справи є Голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Загальна сума хабаря - $2,7 млн".

22 жовтня 2021 року Князєва обрали новим головою Верховного суду.

9 листопада 2022 року повідомлялося, що СБУ шукала, але не знайшла у Князєва російське громадянство.

Водночас телеграм-канал Правда Геращенка повідомив: "Йдеться про хабар, який передавався від осіб, пов язаних з олігархом Костянтином Жеваго.

Нагадаємо, що 19 квітня цього року ВСУ скасував ухвалу Північного апеляційного господарського суду про визнання недійсним договору 2002 року про купівлю-продаж 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo та передачу їх чотирьом компаніям — колишнім акціонерам підприємства.

У 2002 році компанії, пов'язані з Костянтином Жеваго, придбали зазначені акції у чотирьох офшорних компаній: Trimcroft Services Limited, Emsworth Assets Limited, Calefort Developments Limited та Gilson Investments Limited.

Згодом після проведення кількох емісій, а також примусового викупу акцій у міноритаріїв, єдиним акціонером ПГЗК стала гірничорудна компанія Ferrexpo.

Із рішенням суду, за яке давали хабар майже 3 млн доларів, можна ознайомитися за посиланням у реєстрі судових рішень".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: