Eкскомандира львівського "Беркуту" взяли під варту у залі суду 

НОВИНИ 25.04.2023 Коментарі 0

Ростислава Пацеляка, екскомандира львівського "Беркуту", взяли під варту у залі суду. 

Про це повідомили в Адвокатській дорадчій групі.

24 квітня 2023 року Київський апеляційний суд скасував рішення Печерського суду від 24 березня про нічний домашній арешт. Та ухвалив застосувати до підозрюваного Ростислава Пацеляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 травня 2023 року.

Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора на відмову Печерського суду застосувати щодо Пацеляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Розгляд запобіжного заходу відбувався у межах нового розслідування в якому Пацеляку нещодавно оголосили підозру щодо подій 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Пацеляк підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

Хронологія подій:

03.23 - ДБР повідомило нову підозру екс-командиру львівського "Беркуту" Ростиславу Пацеляку 

24.03.23 - Печерський суд відмовив у застосуванні до Пацеляка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Та призначив йому домашній арешт з десятої вечора до шостої ранку на строк досудового розслідування 

➖ 24.04.23 - Київський апеляційний суд скасував рішення Печерського суду та ухвалив застосувати до підозрюваного Ростислава Пацеляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що іншу справу за обвинуваченням Пацеляка по подіях 18 лютого 2014 року, розглядає суд з 2016 року. У Святошинському суді майже щотижня відбуваються засідання. Зараз триває стадія допиту свідків.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: