Допомога від США пригальмовує. Новий пакет Конгрес розгляне за місяць, або й пізніше

НОВИНИ 18.11.2023 Коментарі 0

Наступний пакет допомоги Україні американський Конгрес зможе розглянути не раніше середини грудня. Прихильники України у Вашингтоні побоюються, що це позначиться на постачанні озброєнь та інших речей, необхідних для війни з рашистами.

За словами речниці міністерства оборони, США вже почали обмежувати потік військової допомоги через очікування.

Доля нового великого пакету допомоги заплуталася у партійній боротьбі за прикордонну політику та відірвана від обов’язкових законопроектів, які б спонукали до швидких дій, пише агенція Bloomberg. А вже минув місяць з того моменту, як президент Джо Байден вперше запросив 61 мільярд доларів для України у її війні проти Росії.

Сенатори від обох партій планують найближчими днями працювати над угодою щодо пакету допомоги разом із прикордонною політикою. А голосувати за нього вони зможуть хіба повернувшись до Вашингтона після Дня подяки (23 листопада).

«Нам потрібно змусити себе вести переговори протягом наступного тижня», - заявив Кріс Кунс, демократ від Делаверу, який має тісні зв’язки з Байденом.

«В українців закінчується пальне, зброя та боєприпаси», - додав Кунс. Конгрес повинен діяти «за графіком, який матиме значення».

Як пишуть американські медіа, колись широка підтримка України дає тріщини, оскільки бойові дії зайшли в глухий кут і розтягуються вже на третій рік. При цьому кремль робить ставку на те, що зможе пережити прихильників Києва в США і Європі.

При цьому внутрішня боротьба республіканців і вимоги жорсткої лінії несуть загрозу, що розгляд Конгресом останнього траншу боєприпасів і зброї буде перенесено на новий рік. І це попри попередження речника Білого дому з національної безпеки Джона Кірбі про те, що США вже «наближаються до кінця» ресурсів, доступних для України.

«Це активна битва, і наша здатність продовжувати підтримувати Україну піддається все більшій загрозі», - сказав Кірбі.

Упливові прихильники України в Конгресі заявили, що вони як і раніше впевнені в більшій допомозі з боку США. Голова комітету Палати представників у закордонних справах Майкл Маккол заявив, що «немає жодних шансів», що допомога не буде схвалена, адже для Америки «це занадто важливо».

«Якщо ми не надамо Україні додаткову допомогу до кінця року, це було б помилкою історичного масштабу», - підсумував голова комітету з розвідки Сенату США Марк Уорнер .

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: