До Bugatti рашисти досипали Олені Зеленській ще й виноградники Стінга

НОВИНИ 07.08.2024 Коментарі 0

Фантазія у рашаЗМІ продовжує буяти: не встигнув ущухнути відгомін скандального рашафейку про нібито купівлю дружиною Володимира Зеленського дорожезного суперкара, як вони викотили на публіку свіжу вигадку. Тепер ідеться про придумане придбання італійської виноробні.

РашаЗМІ понаписували, що свою виноробню Tenuta Del Palagio Wines, розташовану в Тоскані, продав британський співак Стінг (до речі, це обійстя створено на місці історичної вілли XVI століття, яку Стінг із дружиною, режисеркою Трудою Стайлер придбали у 1997 році – там є 100 га землі, і виробляється 15 різних вин).

Посилаються московити на маловідоме видання Datavase Italia, яке нібито виявило в італійських реєстрах, буцім компанія-покупець пов'язана з Володимиром Зеленським. Що більше – це нібито та ж компанія, яка потрапила у новини у 2019 році як учасниця схеми, коли Зеленський, будучи кандидатом у президенти України, за даними низки ЗМІ, не задекларував свою віллу в італійському Форте-дей-Мармі (куплену на цю фірму).

Dataваse Italia, посилаючись на італійський кадастр, пише, що виноробня стала власністю компанії San Tommaso S.R.L. 28 червня 2024 року, тобто за два тижні після візиту президента України на саміт «Великої сімки» (G7) до Італії. У публікації зазначається, що вартість майна оцінюється від 60 до 75 мільйонів євро. Крім того, за словами видання, дані про цю угоду було начебто опубліковано в податковому реєстрі нерухомості Італії.

Верифікувавши цю інформацію, Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє, що вона не відповідає дійсності. За їхньою інформацією, сайт, який став першоджерелом фейку, у 2021 році потрапив до рейтингу вебресурсів, що поширюють дезінформацію італійською мовою.

Крім того, новини, які публікував Database Italia, неодноразово спростовували італійські фактчекери. Також цей вебсайт розповсюджував і інші фейки щодо України, зокрема про «американські біолабораторії».

Отже, рашапропагандисти продовжують глобальну інфокампанію проти подружжя Зеленських, приписуючи їм максимально дорогі покупки у різних країнах та маючи на меті скоротити підтримку України у світі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: