День роZZії: пікети, атаки й опариші від путіна

НОВИНИ 13.06.2022 Коментарі 0

У неділю, 12- го червня, путіністи відзначали день росії. Країна-агресорка відторгнута цивілізованим світом – достатньо поглянути на куций список країн, які забажали через певні політико-економічні причини привітати її цього року.

Ця картинка не є повною – потрібно згадати ще декількох представників дрібних утворень. Так, лідер Палестини бажав путіну здоров'я, благополуччя та успіху. Із невизнаного Придністров’я нагадали, що 12 червня – свято не лише росіян, але й придністровського населення.

Російські пропмедіа не посоромилися згадати і про привітання від відверто терористичних територій, утворених безпосередньо кремлем. Ідеться про «лнр-днр».

Оригінально вітав росію керівник зовнішньополітичного відомства Латвії Едгар Рінкевічс. У своєму Твіттері побажав рашостану зазнати поразки та відмови «від імперських амбіцій».

У Європі активні громадяни України, Білорусі й інших країн улаштовували біля російських посольств акції протестів, пікети, перфоманси.

Наприклад у столиці Німеччині – Берліні, відбулося театралізоване дійство, яке зображувало сутність рашизму, як новітнього явища після Другої світової війни.

Про акцію у Берліні розповіла українка Вероніка Захарчук (Veronika Zakharchuk) на своїй сторінці у FB. Вона нагадала, що росія «вже 8 років веде війну з Україною» і «прямо зараз краде, ґвалтує, катує і вбиває».  Окрім того, росія «вчинила багато горя в багатьох країнах та продовжує це робити».

За словами Вероніки, під російським дипвідомством того дня також улаштували акцію сирійці. Нагадаємо, кремль підтримує режим Башара Асада та бомбардує зі своїх літаків мирні міста Сирії.

«Із багатьох перехоплених телефонних розмов російських військових з родичами та від побаченого на 9-те травня у Трептовер-парку ми можемо припустити, як виглядає святкування проросійськи налаштованих людей: алкоголь, танці, вкрадені речі й очі, забиті пропагандою, які вже не здатні побачити смерть під своїм носом, - пише Вероніка Захарчук. - Наш перфоманс сьогодні був створений з метою приверення уваги до російських злочинів, до трагедій, які вже відбулися та відбуваються прямо зараз, поки ви це читаєте. Ми вимагаємо: повне ембарго з росією, важке озброєння для України».

Свою акцію у столиці Грузії – Тбілісі провели білоруси. За інформацією телеграм-каналу «Баста», учасники підтримали Україну у протистоянні з росією і вимагали звільнення політв’язнів у Білорусі.

А тим часом на росії була своя атмосфера – неповторна настільки, наскільки й потворна. У Єкатеринбурзі урочисто відкрили Zвастику із залізничних рейок, у кольорах георгіївської стрічки, повідомляє телеграм-канал ЧТД. Міноборони рф присвятило цій події пафосний пост і пояснили, що «пам'ятник» учасникам «спецоперації» відкрили на території штабу залізничного сполучення ЦВО.

Щоправда, навряд чи телесюжет про цей крінж змогли подивитися користувачі сервісу, що транслую рашистські пропагандистські канали «смотрім.ру». Увечері на день росії на декілька годин цей ресурс зламали. Як пише ЧТД, замість шоу соловйова, наприклад, з'являлася заглушка про вбивцю путіна та відео із загиблими і зруйнованими будинками.

Відзначилася і влада владіміра путіна – деякі пенzіонери з нагоди національного свята отримали продуктові пакунки, у них, як видно на відео «Басти», виявився zапліснявілий лимон, консерва без етикетки і крупа z опаришами. «С празднічком, дарагіє раzzєянє!».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: