ДБР узялися за ТЦК: понад мільйон доларів та елітні «тачки», «зароблені» на ухилянтах

НОВИНИ 24.10.2024 Коментарі 1

Елітний автопарк і понад 1,2 млн доларів США виявили під час обшуків у трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації. Їх затримали працівники ДБР.

За даними слідства, працівники РТЦК, а також голова військово-лікарської комісії цього ж району створили злочинну групу, що надавала «послуги» чоловікам, які не мали бажання проходити військову службу. При цьому один з викритих — голова ВЛК — вже мав підозру за аналогічні дії, був відсторонений від посади, але продовжив впливати на процеси.

Організував групу цивільний, який підшукував клієнтів, збирав необхідні документи та передавав їх до РТЦК.

«Клієнтам» виготовляли пакет військово-облікових документів щодо їх зняття та виключення з військового обліку. Ціна такого пакета становила від 2 до 15 тисяч доларів США.

Під час обшуків у фігурантів було вилучено документи та записи, які можуть свідчити про факти незаконного зняття з військового обліку та ухилення від мобілізації тисяч військовозобов’язаних.

Також виявили та вилучили понад 1,2 млн доларів США та 45 тисяч євро готівки.

Окрім того, було вилучено 11 автомобілів преміумкласу вартістю більше 100 тис доларів США кожен.

Фігурантам повідомили про підозру в організації, виконавстві та пособництві проханні та одержанні ними неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, що поєднано з вимаганням. Суд просять обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Паралельно в цьому ж військкоматі було виявлено ще двох працівників, які вносили до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів фальшиві дані, які дозволяли ухилятись від військової служби та виїхати за кордон.

Їм також повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статей передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

На даний час слідством досліджуються обставини щодо причетності до вчинення кримінальних правопорушень інших співробітників РТЦК та СП міста Києва.

Як повідомила «Українська правда» із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах, серед затриманих – начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Михайло Ведмідь та колишній голова ВЛК Володимир Приходько, який уже мав підозру за аналогічні дії, був відсторонений від посади, але продовжив впливати на процеси.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Едуард
2024-10-24 21:17:58

Вау, що серйозно? На третій рік війни?

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: