Чому Володимир Зеленський культурно послав генсека ООН

НОВИНИ 25.10.2024 Коментарі 0

Візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну фактично відхилив президент Володимир Зеленський. Причиною стала участь генсека у саміті БРІКС, який відбувався у Казані.

«Після Казані (Гутерреш) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив свій візит. Тож Гутерреша тут не буде, зокрема через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані», - цитує Agence France Presse джерело в офісі Президента України.

На саміті БРІКС у росіянській Казані Гутерреш закликав до «справедливого миру» в Україні, запропонувавши у промові перед ліліпутіним покласти край більш як дворічним бойовим діям.

Утім, уже сам факт участі генсека ООН у зустрічі 20 лідерів-прихильників диктатури (включно з китайцем Сі Цзіньпінем та індусом Нарендрою Моді) викликав жорстку реакцію Києва. Українське МЗС раніше розкритикувало рішення Гутерреша відвідати Казань у той час, коли він відмовився відвідати мирний саміт, організований Україною у Швейцарії у червні цього року.

Нагадаємо, що на початку жовтня МЗС Ізраїлю оголосило генсека ООН Гутерреша персоною нон грата. Це сталося після неодноразового засудження генсеком «найбільш смертоносної та руйнівної воєнної кампанії», яку проводив Ізраїль на території Гази у відповідь на напад у жовтня минулого року. Опісля Антоніу Гутерреш кілька разів рішуче засуджував атаки Ірану на Ізраїль, однак євреї вирішили бути послідовними і довели справу до логічного завершення.

Світлина: Reuters

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: