Через обстріли рашистів Запорізька АЕС знову без живлення: загроза радіаційної аварії

НОВИНИ 22.05.2023 Коментарі 0

Унаслідок терористичного обстрілу з боку рашистів 22 травня вранці, о 5:26, відключилась остання високовольтна лінія електропередачі Дніпровська, потужністю 750 кВ. Від неї живила власні потреби тимчасово окупована Запорізька АЕС. 

Про це повідомили в НАЕК "Енергоатом".

Уже всьоме від початку окупації (4 березня 2022 року) внаслідок обстрілів української станції російськими терористами ЗАЕС переходить у режим блекауту.

Після втрати зовнішнього живлення, яке є життєво необхідним для роботи насосів охолодження ядерного палива в басейнах витримки та ядерних реакторах енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулися всі дизель-генератори АЕС. Запасу пального для них вистачить на десять діб. Зворотний відлік розпочався.

У разі неможливості поновити зовнішнє живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу

Подальша окупація ЗАЕС росією, панування на станції нелегітимного та непідготовленого рашистського керівництва, яке не несе ніякої відповідальності за ядерну і радіаційну безпеку об‘єкта, постійно наближає ЗАЕС до невиправного.

Саме тому Запорізьку АЕС негайно мають повернути під повний контроль законного оператора НАЕК «Енергоатом», із подальшим приведенням станції до нормального режиму експлуатації та поновленням ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта.

Наразі для цього необхідні термінові дії всієї міжнародної спільноти!

Ядерний тероризм рф має бути негайно зупинений, а загарбники – покинути територію станції та її міста-супутника Енергодар!

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: