Більшість компаній у ЄС з російською часткою зареєстровані у Чехії

НОВИНИ 23.08.2024 Коментарі 0

У липні ЄС діяло близько 45 000 компаній, у яких понад 40% майнових прав прямо чи опосередковано належить російським фізособам (включаючи громадян із подвійним громадянством) чи юрособам. З них 12 400 зареєстровані у Чеській Республіці, що є найбільшим показником щодо усіх 27 країн Євросоюзу. За Чехією слідує Болгарія з 9 500 такими підприємствами, Німеччина – 4 200, Латвія – 3 300 та Італія – 2 500 компаній.

Такі дані рейтингового агентства Moody's  повідомило Радіо Прага з посиланням на польський щоденник Rzeczpospolita. Зазначається, що банки та фінансові установи у цих країнах мають приділяти особливу увагу операціям, які здійснюють ці фірми, та повідомляти про такі операції відповідним органам. Згідно з рішенням Єврокомісії, кредитні та фінансові установи в ЄС мають відповідати новим вимогам до звітності про фінансові операції російських громадян із липня поточного року. Цея вимога є частиною 12-го пакету санкцій ЄС проти росії у зв'язку з російською агресією проти України.

Мета полягає у більш точних оцінках можливих порушень санкцій та визначенні джерел доходів росії. Перед державами-членами ЄС стоїть завдання оцінити подану інформацію та виявити можливі порушення чи обхід санкцій.

Фото – вид на Прагу/з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: