Бійці Полку Калиновського оригінально привітали білорусів та українців – відео

НОВИНИ 31.12.2023 Коментарі 0

Полк добровольців з Білорусі імені Кастуся Калиновського виступив із новорічним зверненням до білорусів та українців. У своєму привітанні білоруські воїни дякують усім за підтримку та зазначають, що «тут і зараз вони готують свято та перемогу». У відеролику боєць готує новорічні страви за білоруськими мотивами, а  під час приготування присутні алюзії на російсько-українську війну.

Текст привітання та відео ПКК поширив, зокрема, й у своєму ТГ-каналі.

«Шановні друзі, дорогі українці! Вже майже два роки ми, бійці Полку імені Кастуся Калиновського, перебуваємо тут, в Україні, та допомагаємо захищати країну від навали зі сходу. Для нас велика честь боротися пліч-о-пліч з гідним і незламним українським народом. З великою вдячністю за підтримку та розуміння сьогодні ми вітаємо кожного українця та українку з прийдешнім 2024 роком. Звичайно, приємно сподіватися на новорічне диво, але ми розуміємо, що надійніше створити диво своїми руками. Тому докладемо максимум зусиль – готуємо нашу перемогу разом!», - йдеться в описі до відео.

Рідною мовою з вітальним словом "калиновці" також звернулися до білорусів:

- Любыя беларусы!
Калядная вячэра – гэта святая традыцыя, калі ўсёй вялікай сям’ёй збіраюцца за святочным сталом у сваёй хаце. 

Але ўжо які год запар беларусы рыхтуюцца да Новага года ў розных кутках свету на выгнанні, за кратамі турмаў і ізалятараў, пад варожымі абстрэламі ў сцюдзёных акопах…

Усё ж мы безупынна дбаем над нашым святам.

Дзве тысячы дваццаць трэці быў цяжкім, не без стратаў і расчараванняў. Але кожны з нас рабіў свой унёсак — і цяпер мы яшчэ на адзін год бліжэй да перамогі!

Гэтымі днямі тысячы беларускіх ваяроў гатуюць святочныя стравы на пазіцыях: чарговы год далёка ад сваіх хатаў. Але з Беларуссю ў сэрцах. З цвёрдым намерам вярнуцца дадому. А гэта самаахвярнасць, адданасць, гэта штодзённая руплівая праца, гэта той шлях які мы маем прайсці разам.

Любыя беларусы, з вялікай удзячнасцю за вашую падтрымку, віншуем з новым 2024 годам. Мы не чакаем таямнічага падарунка ад святога Мікалая, а тут і зараз рыхтуем нашае свята і нашу перамогу!

Ілюстрація – скриншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: