Батальйон славетного Дмитра Коцюбайла – з новим командиром 

НОВИНИ 07.02.2024 Коментарі 0

Батальйон "Вовки Да Вінчі" очолив воїн і лідер руху "Гонор" Сергій Філімонов. Про це він повідомив у соцмережі Х. 

"Від сьогодні я заступаю на посаду командира батальйону "Вовки Да Вінчі". Для мене велика честь бути командиром у підрозділі мого друга, підрозділі, який носить його ім'я – Дмитра Коцюбайла, на позивний "Да Вінчі", - сказав Сергій Філімонов.

За його словами, у батальйоні служить до тисячі людей. Але потрібно ще нових, тому запрошують від бухгалтерів, артилеристів, "айтішників" до штурмовиків та операторів дронів.  

Сергій Філімонов також наголосив, що Дмитро Коцюбайло цінував життя і здоров'я своїх підлеглих, тому такий підхід сповідуватиме і він – у бій ітимуть "тільки підготовлені люди", яких готуватимуть "наші інструктори з великим досвідом". 

Про себе новий командир "Вовків да Вінчі" розповів, що від 2014 року як доброволець брав участь у звільненні Маріуполя, Мар'їнки, боях за Іловайськ, зазначає "Громадське". 

Після початку повномасштабного вторгнення рф Філімонов з друзями створив бойовий підрозділ "Гонор", який захищав Київщину. Згодом у складі роти вони приєдналися до батальйону "Вовки Да Вінчі", де пройшли бої за Харківщину, Донеччину й Луганщину.

1-ий окремий батальйон "Вовки Да Вінчі" імені Дмитра Коцюбайла нині є військовим формуванням Сухопутних військ Збройних Сил України. На фронті – від 2014 року як штурмова рота у складі Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". З березня 2016 року її командиром став, на жаль, уже полеглий Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі). Він – перший доброволець, прижиттєво нагороджений Золотою Зіркою і званням "Герой України".

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну батальйон, зокрема, брав участь у боях за Київ, Херсонщину, а також у контрнаступі на Харківщині.

Батальйон утратив командира Да Вінчі 7 березня 2023 року в боях за Бахмут. Також серед полеглих бійців формування актор і спортсмен Євген Світличний.

Фото з Іnstafram Сергія Філімонова 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: