Байден повідомив про вихід із президентських перегонів

НОВИНИ 21.07.2024 Коментарі 3

Чинний президент Сполучених Штатів Джо Байден у неділю, 21 липня, повідомив про вихід із президентських перегонів.

"І хоча я мав намір боротися за переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії і країни буде краще, якщо я піду у відставку і зосереджуся виключно на виконанні обов'язків президента протягом решти мого терміну", - зазначив він у листі, який розмістив у соцмережі X, - про це пише Німецька хвиля.

У своїй заяві Байден додав, що звернеться до нації щодо цього наступного тижня, а також подякував віцепрезидентці Камалі Харріс, назвавши її "надзвичайним партнером

"І дозвольте мені висловити мою сердечну вдячність американському народу за віру і довіру, яку ви мені надали. Я вірю сьогодні і завжди вірив: немає нічого, що Америка не може зробити - коли ми робимо це разом. Ми просто повинні пам'ятати, що ми - Сполучені Штати Америки", - заявив Байден. 

Джо Байден також звернувся до представників Демократичної партії, запропонувавши замість своєї кандидатури на пост президента Камалу Харріс.

"Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Харріс своєю віцепрезиденткою. І це було найкраще рішення, яке я коли-небудь ухвалював. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення Камалі як кандидату від нашої партії цього року. Демократи, настав час об'єднатися і перемогти Трампа. Зробімо це", - наголосив він у у соцмережі X.

17 липня видання Politico, посилаючись на результати закритого соціологічного аналізу, повідомило, що альтернативні кандидати від Демократичної партії на президентських виборах у США випереджають Джо Байдена в середньому на три відсоткових пункти в семи так званих "хитких" штатах.

18 липня видання Axios з посиланням на слова кількох неназваних високопоставлених представників партії повідомило про те, що зростаючий тиск з боку лідерів Демократичної партії США та близьких друзів переконає президента Джо Байдена ухвалити рішення про вихід з президентських перегонів вже цими вихідними.

До цього високопоставлені демократи, зокрема колишній президент США Барак Обама, ексспікерка Палати представників Ненсі Пелосі і представники партії в Сенаті і Палаті представників висловили занепокоєння, що Байден програє вибори. Тим часом 20 демократів у Палаті представників і два сенатори закликали його відмовитися від участі в перегонах, нагадує AFP. 

Фото – Джо Байден і Камала Харріс / AP/SCANPIX

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Бранко Іванкович
2024-08-06 11:13:19

Сполучені Штати та ваша країна Україна несуть відповідальність за смерть президента Ірану Ебрагіма Раїсі!

Бранко Іванкович
2024-08-06 11:10:15

Сполучені Штати та ваша країна Україна несуть відповідальність за смерть президента Ірану Ебрагіма Раїсі!

2024-08-05 11:36:29

Сполучені Штати та ваша країна Україна несуть відповідальність за смерть президента Ірану Ебрагіма Раїсі!

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: