Американці збудували снарядний завод – продукцію постачатимуть Україні

НОВИНИ 30.05.2024 Коментарі 0

Завод, який виготовляє 155-мм артснаряди, відкрили у американському містечку Мескіт, штат Техас. Потужність підприємства сягає 30 тис. одиниць на місяць. У нього було заінвестовано понад 500 млн доларів.

Як повідомляють американські медіа, підприємство знаходиться під управлінням корпорації General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. На заводі реалізували передові виробничі технології та автоматизацію для виробництва великокаліберних металевих деталей. Він призначений для гнучкого виробництва боєприпасів різних розмірів з мінімальними коригуваннями, аби максимально спростити модернізацію армії.

Попит на артилерійські снаряди калібру 155 мм різко зріс після вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Але запаси союзників для власної оборони вичерпалися після тривалого постачання снарядів для української армії, яка вистрілює тисячі снарядів на день.

Існуючі заводи в Скрантоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсільванія, разом виробляють близько 36 000 снарядів на місяць. Нове підприємство в Техасі додасть ще 30 000 одиниць продукції на місяць. Це наближає мету Пентагону – випускати снаряди зі швидкіцстю 100 тис. на місяць, щоб забезпечити усі потреби, включно з Україною.

Міністр армії США Крістін Вормут підкреслила важливість об'єкта, відзначивши роль заводу у зміцненні національної оборони шляхом збільшення виробництва. «Робота, яка виконується на цих виробничих об'єктах, безпосередньо сприяє обороні нашої країни та робить нас сильнішими», – заявила пані Вормут на церемонії відкриття.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: