Аграрний міністр Чехії спростував дезінформацію про отруєне українське зерно

НОВИНИ 06.03.2024 Коментарі 0

У Чехії голова опозиційної партії ANO, колишній прем'єр-міністр Андрій Бабіш, виступаючи 5 березня в нижній палаті парламенту, поставив під сумнів якість сільськогосподарських товарів і продуктів харчування, що імпортуються з України, посилаючись на публікації в ЗМІ. Це твердження спростував міністр сільського господарства Марек Виборни, заявивши, що голова опозиційної партії «поширює дезінформацію».  

Як повідомляє Раідо Прага, Андрій Бабіш наполягав на тому, що говорить правду, вказуючи на випадки так званого отруєного українського зерна та курячого м'яса. Він також згадав аналогічні випадки у Польщі та Словаччині та критично оцінив згоду Чехії на продовження угоди ЄС про безмитну торгівлю з Україною. «Зрозуміло, ми все зробимо заради України, особливо наш уряд, який швидше проукраїнський, ніж прочеський», - заявив Бабіш, який, пише Радіо Прага,  стоїть за холдингом Agrofert, що працює, крім іншого, у сфері сільського господарства та харчової промисловості.

«Це була одна дезінформація за іншою... Боюся, він справді – король дезінформації», - так оцінив виступ Бабіша міністр сільського господарства. За словами Марека Виборни, голова ANO цитував «сумнівні публікації» і «атакував українських друзів, які протистоять агресії путінської Росії». Виборний також наголосив, що Чехія згодна на продовження дії угоди про безмитні торговельні відносини, оскільки вона містить низку змін.

Андрій Бабіш, зі свого боку, звинуватив міністра у брехні та залишив будівлю парламенту.

Міністр сільського господарства повідомив, що останнім часом інспектори провели контроль 57 зразків продовольчого зерна з України та всі вони пройшли перевірку. За його словами, із 39 зразків хлібної продукції лише один виявився незадовільним. Щодо курки, то інспектори виявили сальмонелу у восьми з більш ніж 70 зразків, що, за його словами, є звичайним показником.

Фото – міністр сільського господарства Чехії Марек Виборни/Йозеф Востарек/ЧТК

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: