У Латвії законодавчо забороняють форму Червоної армії та НКВС

НОВИНИ 08.04.2019 Коментарі 0

4 квітня Сейм Латвії у другому читанні погодив поправки до національного законодавства, які забороняють ношення на громадських заходах форм тоталітарних режимів, в тому числі і форму Червоної Армії, повідомляє видання DELFI

Автор поправок до закону про збори, марші та пікети Едвінс Шноре пропонує заборонити форми тоталітарних режимів на будь-яких громадських заходах. Йдеться як про форму Червоної армії, НКВС так і про форму нацистської Німеччини.

За порушення закону передбачено штраф – до 700 євро для фізичних осіб і до 7100 євро для юридичних.

Агентство LETA відзначає, що заборона поширюється також на публічну демонстрацію на громадських заходах нацистської свастики, знаків СС, серпа і молота, а також прапорів, гербів і гімнів нацистського і радянського режимів.

Якщо Сейм Латвії прийме ці поправки в останньому читанні, то проросійські пенсіонери не зможуть 9 травня приходити до пам'ятника Визволителям у своїй військовій формі.

Шноре наголосив, що «люди, одягнені у формений одяг Червоної армії і НКВС вчинили злочини проти громадян Латвії, в тому числі геноцид, депортації і вбивства». Саме тому використання цих форм неприпустимо на громадських заходах, вважає автор поправок.

«Людям потрібно зрозуміти, що носити нацистську чи радянську форму і символіку на публічних заходах в нашій країні є неприпустимим», - заявив раніше на засіданні Комісії з прав людини і суспільних справ представник партії KPV LV Артус Кайміньш.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: